Connect with us

BiH

Vlasnik Violete: Mi smo kupili respiratore, provjerit ćemo što su dobile bolnice –

Objavljeno

-

Ono što smo mi kupili i donirali bolnicama u FBiH su repiratori, kazao je u izjavi za Oslobođenje vlasnik firme Violeta Petar Ćorluka.

”Mi imamo svu potrebnu dokumentaciju, kao i certifikate za uređaje koje smo nabavili i tu se navodi da se radi o respiratorima. Ta dokumentacija postoji i na carini. Mi smo i od doktora, koji su pogledali specifikaciju i prije nego što su respiratori nabavljeni, dobili potvrdu da se radi o kvalitetnim uređajima. Ono što treba uraditi, po mom mišljenju, je provjeriti što su dobile bolnice, odnosno uporediti uređaje i dokumentaciju koja je došla uz njih, da se vidi jesu li to uređaji koje smo nabavili”, kazao nam je Ćorluka.

Prema njegovim riječima, o daljim koracima može detaljnije govoriti tek nakon obavljene provjere. ”Ako se, recimo, ispostavi, da isporučeni uređaji ne odgovaraju onome što piše u dokumentaciji, mi ćemo tražiti povrat novca od proizvođača, a možemo čak pokrenuti i tužbu”, dodao je Ćorluka.

Podsjetimo, kompanija Violeta je donirala veliku pošiljku zaštitne opreme i respiratora za bolnice u Bosni i Hercegovini, a transport opreme avionom je financirala Europska unija.

U potpunosti svjesni pogođenosti zdravstvenog sustava naše zemlje iz kompanije Violeta su odlučili dati svoj doprinos u vidu donacije 6 respiratora i 420.000 komada različitih medicinskih pomagala i zaštitne opreme.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari