Vlast u zapadnoj Hercegovini: Široki daje premijera, Ljubuški ministre

1

Vladavina HDZ-a BiH u Zapadnohercegovačkoj županiji nastavit će se i u naredne četiri godine, s tim što je ova stranka, kao predvodnik Hrvatskog narodnog sabora na nedavnim općim izborima u BiH, poboljšala svoj rezultat u ZHŽ-u.

Tako će u Skupštini ZHŽ-a umjesto dosadašnjih 13, sjediti 14 zastupnika HDZ-a BiH, od ukupno 23 njih, što je sasvim dovoljno za kontrolu svih budućih političkih procesa u ovoj županiji.

Zdenko Ćosić predsjedavao je Vladom ZHŽ-a u prethodnom mandatu, a po svemu sudeći predsjedavat će i u naredne četiri godine.

Ćosić dolazi iz širokobriješkog ogranka HDZ-a, a pozicija predsjednika Skupštine pripada predstavniku ove stranke iz općine Ljubuški. To je Ante Mišetić, piše Oslobođenje.

Preostali mandati raspoređeni su na pet stranaka ili koalicija, pa su tako četiri mandata pripala HDZ-u 1990, dva mandata Koaliciji HSP BiH-DSI, a po jedan mandat osvojili HSP dr. Ante Starčević BiH, Hrvatski savez HKDU – HRAST i Narodna stranka radom za boljitak čiji predstavnik nije bio na konstituirajućoj sjednici.

Žarko Karačić svoj mandat vratio je stranci i neće sjediti u Skupštini sljedeće četiri godine.

Inače, što se buduće Vlade ZHŽ-a tiče, uz uvijek aktualne tekuće probleme fokus će biti i na strateškim investicijskim projektima koji bi trebali donijeti određene iskorake, piše Dnevnik.ba

facebook komentari

  • Herceg-Bosna

    a grude presjednike,,,,