Connect with us

Nebuloze

Vođa ISIL-a: Uništite egipatske piramide i Sfingu!

Objavljeno

on

U ekstremnoj interpretaciji islama teroristi kipove, idole i svetišta smatraju velikim opasnostima za čistoću muslimanske vjere

Kalif Islamske države Iraka i Levanta Abu Bakr al-Bagdadi pozvao je svoje sljedbenike da unište piramide i Sfingu u Egiptu.

Naime, radikalni vođa islamistima je poručio da im je uništavanje povijesnih spomenika “religijska dužnost”, piše portal Al Alam. U ekstremnoj interpretaciji islama teroristi kipove, idole i svetišta smatraju velikim opasnostima za čistoću muslimanske vjere.

Islamisti su nedavno zgrozili javnost kada su prije dva tjedna objavili video-snimku na kojoj čekićima razbijaju kipove u mosulskom gradskom muzeju u kojem je neprocjenjiva zbirka asirskih i helenskih predmeta starih i tri tisuće godina.

Potom su prošloga tjedna buldožerima napali i asirski grad Nimrud, južno od Mosula. Unesco, agencija Ujedinjenih naroda za kulturu, osudila je taj napad kao “kulturno čišćenje” i objavila da je to zločin ravan ratnomu. Također su sravnili sa zemljom i drevnu Hatru, lokaciju svjetske baštine.

[ad id=”40551″]

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari