Pratite nas

Gluposti

Vojko Obersnel: Bernardiću šaljemo drugarsko pismo kojim se upozorava na niz propusta i stanje u stranci

Objavljeno

na

Vojko Obersnel rekao je da će pismo koje su napisali nezadovoljni SDP-ovci Davoru Bernardiću biti predano vjerojatno idućega tjedna

Obersnel je gostujući u emisiji HRT-a Nedjeljom u 2 rekao da to pismo nije pisano s namjerom da ide u javnost.

Nije riječ o peticiji, kako mediji navode, nego o drugarskom pismu koje upozorava na niz propusta u zadnjih godinu i pol i na stanje u stranci, rekao je. Smatra da se Bernardić nije snašao na čelu stranke, da su mu poruke prazne, bez političkog naboja potrebnog da se nešto promijeni; da je skliznuo u nerealna obećanja, populističke teme, da nepripremljeno izlazi u javnost i radi neobjašnjive poteze.

Ja bih bio spreman na povlačenje da dobijem takvo pismo, rekao je i dodao da je cilj potpisnika pisma jak SDP, kao što je i Bernardić obećao u svom programu.

Informacija o tome da će Bernardić izbaciti iz stranke Obersnela i potpisnike pisma stigli su u medije od „visokog, dobro obaviještenog izvora”, koji Obersnel „prezire”, a izbacivanje bi po njegovu mišljenju više govorilo o stranci nego o njemu.

Upitan hoće li doći zbog tog pisma do raskola u stranci i što će on učiniti, rekao je da on sigurno neće osnivati svoju stranku u tom slučaju, nego završiti svoju političku karijeru. Na pitanje o legalnosti zahtjeva da legalno izabrani predsjednik stranke odstupi jer je dio članova nezadovoljan, Obersnel je rekao da legalistički može biti i to da “zahvaljujući SDP-u”

Rijeka nakon 30 godina ostane bez SDP-ovog gradonačelnika, ili da bez gradonačelnice koja je potvrđena na izborima ostane Sisak ili Krapinsko-zagorska županija bez župana, ali da on takvu politiku ne razumije.

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Gluposti

Antifa-kamp SNV-a – ‘Jedan novi pristup za obrazovanje i povezivanje mladih u RH’

Objavljeno

na

Objavio

Srpsko narodno vijeće organizira Antifa-kamp u Srbu od 21. do 29. srpnja ove godine. Koordinator ovog projekta na području Vukovarsko-srijemske županije je tajnik županijskog Vijeća srpske nacionalne manjine Dušan Latas.

“Radi se o jednom novom pristupu za obrazovanje i povezivanje mladih u RH. Posebno se odnosi na pripadnike srpske nacionalne manjine, na produbljivanje znanja o bližoj istoriji i pokušaju da se ti mladi ljudi povežu i danas-sutra aktivno učestvuju u ekonomskom i političkom životu srpske zajednice.

Učesnici će biti smešteni u obnovljenom društvenom domu, i drago mi je da mogu reći da će taj kamp biti besplatan. Za sve polaznike koji budu odlučili da se druže tih devet dana od 21. do 29. jula sve troškove putovanja i smeštaja će snositi Srpsko narodno veće”, kaže Latas i dodaje da će za sudionike tijekom devet dana kampa biti organizirane razne aktivnosti.

“Biće organizovana dva izleta, dve manje radne akcije i svakodnevne radionice kroz koje će polaznici imati priliku da svaki dan nauče nešto novo. Ovo je jedan pokušaj da mladim ljudima približimo događaje iz Drugog svetskog rata, ulogu srpskog stanovništva u njemu i mogućnost da oni sami formiraju svoje mišljenje”, ističe Latas, a prenosi Radio-Borovo.

Cilj kampa je da otvori područja drugačijeg pristupa istoriji nasilja i otpora nasilju koje nadilazi uobičajeni komemorativno-ceremonijalni karakter i omogući susret mladih aktivista i aktivistkinja sa svedocima vremena, preživelima, stručnim i posvećenim profesorima, umetnicima i borcima za ljudska prava, kao i sa meštanima ustaničkog kraja koji svoje porodično nasleđe čuvaju uprkos svemu”. navodi se u pozivu.

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Gluposti

Aca 2017-te: ‘Tko vam je kriv što vjerujete u to da su nogometaši naši najbolji ambasadori’

Objavljeno

na

Objavio

Nogomet je zabava, a to što vi imate dojam da netko na travnjaku gine za vas? E, pa moguće je da je to vaš problem…

Facebookom se proširio video iz lipnja prošle godine u kojem Aleksandar Stanković na kraju emisije “Nedjeljom u 2” komentira suđenje u Osijeku i svjedočenje Luke Modrića:

– Zašto se zgražate nad time što Luka Modrić nije svjedočio protiv osobe koja ga je učinila milijunašem? Stavite se u situaciju u kojoj je bio Luka. Biste li vi svjedočii protiv te osobe da ste na njegovom mjestu? Devedeset posto vas ne bi to nikada učinilo – kazao je Stanković i rekao da time ne želi reći da je Lukin potez moralan, nego da je to realnost.

– Pitat će te se – “A što je s onom Lukinom izjavom da mu je hrvatska reprezentacija svetinja. Tko vam je kriv što vjerujete u to da su nogometaši naši najbolji ambasadori. Oni su kao i svi mi najbolji ambasadori sami sebe. Nogomet je zabava, a to što vi imate dojam da netko na travnjaku gine za vas? E, pa moguće je da je to vaš problem.

Priznajte sebi da vjerujete u zubić vile i što ste razočarani da vam “Zubić Modrić” nije ispod jastuka ostavio čokoladu. Većina nas misli na sebe i rijetki su koji misle o višim ciljevima i idealima – dodao je Stanković i otkrio tko je za njega pravi heroj. – Nedavno je u Londonu bio teroristički napad.

Tri manijaka upali su u pub i mačetama su krenuli probadati goste. Tada kao u tarantinovim filmovima iz mračnog kuta ustaje 47-godišnji navijač trećeligaškog nogometnog kluba Millwall i sam kreće na njih uz povik” “I’m Millwall! Come On you bloody bastards!” Eto, to je klub, to su cojonesi do poda, a ne oni u Osijeku, kazao je Stanković!

Pogledajte kako to zvuči i izgleda iz današnje perspektive!

Veliki uspjeh nogometaša predstavlja teški poraz mainstreama

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati
Sponzori

Komentari