Connect with us

Analiza

Vojni analitičar Ivica Mandić otkrio što je čudno u sukobu Rusije i Ukrajine

Objavljeno

-

Foto: EPA

Treći je dan invazije Rusije na Ukrajinu. Vojni analitičar Ivica Mandić komentirao je rat u Ukrajini i otkrio je dosad neobično u sukobu.

Tijekom noći na ulicama ukrajinskog glavnog grada Kijeva i okolici vođene su žestoke borbe. Ukrajinska vojska tvrdi da je odbijen napad ruskih snaga. Kijev je izložen topničkoj i raketnoj paljbi. Projektili pogađaju i civilne objekte.

Vojni analitičar Ivica Mandić u izvanrednim vijestima Nove TV kaže da je Putinov cilj zauzeti Ukrajinu.

”Ruska vojska je htjela izvesti blitzkrieg. Dva dana kasnije nema ni blitza. Očigledno su ruske vojne snage odlučile da težinu svoje borbe daju u urbanim sredinama. To znači prolijevanje krvi. Ruske vojne snage mogu provoditi desante, ali je pitanje gdje. Pitanje je koliko je brojno stanje vojnika u Ukrajini”, kazao je.

Dodaje da ”frapira da je ukrajinsko ratno zrakoplovstvo izvelo brojne akcije”. ”To dokazuje da ruska vojska ne vlada zrakom. To je čudno”, kaže.

Na pitanje o prijedlogu za pregovaranje u Minsku, Mandić kaže da je to nerealno. ”Tko će od Ukrajinaca doći u Minsk kad se Ukrajinu napada iz Bjelorusije?” pita se.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari