Connect with us

Hrvatska

Vojnici i danas pomagali na potresom postradalom području

Objavljeno

-

Foto: MORH

Na prvi dan Nove godine, na potresom postradalom području Sisačko-moslavačke županije, 273 pripadnika Hrvatske vojske pomogla su postaviti kontejnere, raspodijeliti i prevesti humanitarnu pomoć te sanirati oštećenja.

Tijekom protekla četiri dana na terenu je pomagalo više od 800 vojnika koji su angažirani od utorka, 29. prosinca 2020. kao pomoć građanima i civilnim institucijama Petrinje i Siska koje je pogodio snažan potres.

Tijekom današnjeg dana, 1. siječnja 2021. njih 273 bili su angažirani na zadaćama u Petrinji te okolnim mjestima u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Tako je 10 pripadnika Hrvatske vojske bilo angažirano na postavljanju kontejnera u mjestu Prekopa i njih 10 u Knezovljanima, 15 vojnika na podjeli humanitarne pomoći u Češkom Selu, 20 ih je bilo angažirano kao ispomoć kod podjele humanitarne pomoći u Petrinji i njih pet kod sanacije oštećenja na kapelici u Moščenici.

Na području Topuskog, dva pripadnika Hrvatske vojske bila su angažirana na prijevozu i dostavi, a također pripadnici HV-a s kamionima su prevozili humanitarnu pomoć za građane, stoji u priopćenju Ministarstva obrane. (Hina)

Milanović u Petrinji i Glini: Uvijek može bolje, ali radi se dobro

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari