Connect with us

BiH

Vojnici Oružanih snaga BiH pjevali ‘Ne volim te, Alija…’ – Nema kaznenog djela

Objavljeno

on

Pripadnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine koji su u ožujku prošle godine u uniformama pjevali pjesmu “Ne volim te, Alija” nisu počinili kazneno djelo izazivanje međunacionalne mržnje i netrpeljivosti, odlučilo je Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine.

Ova informacija za Faktor je potvrđena iz Ministarstva obrane BiH (MOBiH), budući da iz Tužiteljstva na upite o ovom slučaju nisu odgovorili.

– Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine je u 11. mjesecu prošle godine donijelo odluku o neprovođenju istrage, uz obrazloženje da se iz prijave pratećih spisa ne vide elementi kaznenog djela – kazali su za Faktor iz Ministarstva obrane.

S druge strane, provedenim disciplinskim postupkom u MOBiH utvrđeno je da su vojnici ovakvim ponašanjem počinili težu povredu vojne discipline, te su kažnjeni smanjenjem plaće.

– Postupak utvrđivanja odgovornosti pripadnika 6.blp/KL je proveden u skladu s Pravilnikom o vojnoj disciplini i disciplinskom postupku. Utvrđeno je da su nedoličnim ponašanjem na javnom mjestu nanijeli štetu ugledu MO i OSBiH te povrijedili nacionalne osjećaje drugih pripadnika OSBiH, čime su počinili težu povredu vojne discipline – disciplinski prijestup odredbi iz Pravilnika o vojnoj disciplini i disciplinskom postupku – pojasnili su iz Ministarstva obrane, prenosi Dnevnik.ba.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari