Connect with us

Iz Svijeta

VOJVODINA: Dvojica migranata napala i pokušala silovati maloljetnicu

Objavljeno

-

Dvojica Pakistanaca, smještena u prihvatnom centru u Subotici nasjeveru Vojvodine, napala su u ponedjeljak maloljetnicu i pokušali je silovati, prenio je u utorak gradski portal „Subotica.com“.

Maloljetnicu je zaštitio jedan prolaznik, a policija je brzo pronašla osumnjičene i pritvorila ih.

Protiv migranata podnesena je kaznena prijava zbog „nedopuštenih spolnih radnji koje su ostale u pokušaju”. Tijekom sutrašnjeg dana “bit će saslušani u osnovnom javnom tužiteljstvu“, objavio je portal.

Prethodni incident u Subotici dogodio se krajem kolovoza kada su trojica migranata napala braću, dvojicu 16-godišnjaka koji su im pokušavali pomoći da pronađu prenoćište.

Kako su prenijeli subotički mediji, jedan od njih poslije napada primljen je u bolnicu sozljedom desne strane potiljka i uha, kao i lakšom ozljedom koljena.

Najviše incidenata, 26 u posljednja dva mjeseca, zabilježeno je u Srijemu, u mjestu Šid  pokraj hrvatske granice, gdje se nalaze prihvatni centri u kojima je veliki broj migranata.

Zbog njihovog sve većeg broja i sve učestalijih krađa, provala i razbojništava u kojima su sudjelovali, građani toga mjesta pokrenuli su početkom rujna inicijativu za premještanje prihvatnih centara iz te općine.

Prema posljednjim službenim podacima u Srbiji je oko 7000 migranata.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas