Connect with us

Komentar

Vojvodina nije Srbija – tako kaže Covid-19

Objavljeno

-

Novi Sad/H.Enciklopedija

Apsolutno zanimljiva situacija u svijetu kao i u našem susjedstvu pokazuje nam na primjeru Vojvodine.

AP Vojvodina ima stopu zaraženih corona virusom na razini Republike Hrvatske, Mađarske, i inih drugih država koje imaju izuzetno pozitivne rezultate u borbi protiv corona virusa.

Podsjetimo se da Vojvodina ima cca 29,1 % pučanstva Srbije i realno bi bilo za očekivati da će imati i relativno isti postotak broja zaraženih kao i ostatak Srbije uz mala odstupanja od prosjeka kao što je i svugdje u ostalom svijetu, ali ovako odstupanje statistike je u najmanju ruku zanimljivo i na zaprepaštenje, pozitivno, naravno.

Podsjetimo se da je još 07.05.2020. u Vojvodini bilo 787 zaraženih, a u cjelokupnoj Srbiji je taj broj iznosio 9 848 ili u prijevodu 7,99%.

Danas je taj broj zaraženih u Vojvodini  cca 850 (zaokruženo), dok cjelokupna Srbija broji 10 374 ili u prijevodu 8,2%.

Najviši broj ozdravljenja također se bilježi u Vojvodini i na jučerašnji dan broj „aktivnih“ slučajeva iznosio je 124 ( Cjelokupna Srbija bilježi 6 249 i kad od tog broja oduzmeno ovih 124 aktivna slučaja u Vojvodini dolazimo do brojke: 6249 – 124 = 6 125!).


Ovo se može objasniti samo riječima:

BRAVO VOJVODINA!

Da bi detaljnije analizirali ovaj fenomen moramo sagledati i nacionalni sastav žitelja Vojvodine i dolazimo do zaključka da je u Vojvodini veliki broj Mađara, Hrvata, Slovaka, Čeha, ….. tj. pripadnika naroda koji imaju odlične rezultate u borbi protiv corona virusa, a što slobodno možemo pripisati samodisciplini pojedinih naroda i pojedinaca kao i društva u cjelini.

Kako god okrenuli,

Vojvodina nije Srbija i to kaže COVID-19!

Milivoj Lokas

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari