Connect with us

Iz Svijeta

Volodimir Zelenskij: Potukli smo Ruse bez oružja, sve više ih bježi natrag u Rusiju

Objavljeno

-

Foto: EPA

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij obratio se naciji na facebooku.

“Svaki okupator treba znati da će naići na žestok otpor Ukrajinaca, takav da će zauvijek pamtiti da nećemo odustati”, rekao je Zelenskij.

“Mi smo narod koji je u tjedan dana razbio neprijateljske planove. Planovi koji su se gradili godinama su podli, proračunati, s mržnjom prema našoj zemlji, prema našem narodu, prema svakom narodu koji ima dvije stvari: slobodu i srce. Ali mi smo njihov plan zaustavili.”

Naša vojska, naši granični policajci, naša obrana, čak i obični poljoprivrednici svaki dan zarobljavaju rusku vojsku. I svi govore samo jedno – ne znaju zašto su ovdje”, dodaje Zelenskij.

“Unatoč tome što ih je deset puta više, moral neprijatelja stalno se pogoršava, sve više okupatora bježi natrag u Rusiju. Od nas, od vas, od svih onih koji tjeraju neprijatelja – koplje, bedra, puške, tenkovi, avioni, helikopteri, sve što puca”, govori ukrajinski predsjednik.

“Potukli smo neprijatelja bez oružja. Iskreno se divim herojskim civilima Konotopa, Baštanke, Energodara, Melitopolja i drugih gradova i sela Ukrajine, koji ne dopuštaju okupatorima napredak. Civili im blokiraju ceste, izlaze ispred neprijateljskih vozila. To je vrlo opasno, ali je isto tako iznimno hrabro”, govori Zelenskij.

Šola: Invaziju treba nazvati pravim imenom – ruski pravoslavni džihad

 

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari