Connect with us

Politički rentgen

VOX POPULI

Objavljeno

on

Kada će Božo Petrov dati ostavku, kada će se u Hrvatskom državnom saboru glasovati o opozivu Bože Petrova na izričit zahtjev Tima Orečkovića da i Petrov mora odstupiti?

Ovo pitanje ključ je ovog političkog gordijskog čvora, a odjednom se nekim čudom izgubilo iz fokusa hrvatske javnosti, izgubilo se u uličicama koje vode prema Oreškovićevoj privatnoj rezidenciji.

[ad id=”93788″]

Nije li premijer Orešković energično tražio ostavke Karamarka i Bože Petrova sa napomenom kako su odnosi njih dvojice prevelik uteg za funkcioniranje „njegove“ Vlade? Dakle odnosi njih dvojice, odnosi Mosta i Domoljubne koalicije , a nikako bilo kakav izmišljeni sukob interesa. A nepodnošljive odnose između Karamarka i Petrova stvorio je upravo premijer Orešković koji je podlegao sistemu ucjena od slabijeg i manjeg partnera u Vladi, koji je podlegao spinovima poraženih kmera, koji je podlegao utjecajim a kojekakvih kvazi savjetnika koji su redovima čekali pred Banskim dvorima.

Ne sjećam se točno da je Božo Petrov dao neopozivu ostavku na mjesto potpredsjednika Vlade osim što je kao iznenađeni mlakonja rekao kako je spreman odstupiti, ukoliko premijer smatra da će bez njega Vlada bolje funkcionirati.

Sljedeće pitanje je kada će „Povjerenstvo za sukob interesa“ na čelu sa Dahlijom Orešković raspravljati o mogućem sukobu interesa potpisnika ugovora s agencijom „Grizly“ i mogućeg sukoba interesa navedenih ministara iz ovog autentičnog ugovora. Nije li taj ugovor puno eklatantniji primjer sukoba interesa, ne miriše li taj ugovor na kazneno djelo trgovanja  interesom? Kada će se u svezi s tim glasovati o opozivu psihijatra Petrova? I to pitanje odjednom nitko ne postavlja već u fokus javnosti dolaze filmovi i slike sa slučajnog susreta Mamića i Karamarka u Sheratonu,na javnom mjestu da javnije ne može biti. Ne sjećam se da je Karamarko dobio sudsku zabranu pristupanja Mamiću niti obrnuto.

Živimo li mi u slobodnoj zemlji u kojoj se peder s pederom slobodno može voditi za ruku, ljubakati na ulici i ševiti u Maksimirskom parku, ili živimo u udbaško komunističkoj tvorevini gdje tajne službe ulaze svakom u krevet, a možda su ušle u krevet  i Dahliji Orešković, koja sada ima dvostruka mjerila. Ne bi bilo ništa čudno da je tako, jer doista živimo u udbaškoj državi isprepletenoj obavještajnim i paraobavještajnim podzemljem.

Sjeća li se još itko šta su ti isti Milanovićevi udbaški lešinari radili gospođi Željki Markić u vrijeme kampanje za referendum o braku, šta su radili njenoj obitelji, njenim prijateljima i svim bliskim osobama? Ono šta rade ministru Hasanbegoviću, na silu nam guraju pod nos i za obiteljskim ručkom, dok (po)četnik Alexa Stanković, nakon nedjeljne svete mise, demokršćanima svetogrdno dovodi u tanjur bradatog Burduša, koji bez pardona priznaje veleizdajničku trgovinu kvarcnim  pijeskom s notornim Kim Jong Unom S.Korejskim diktatorom,priznaje trgovinu  sa zemljom koja je pod svjetskim trgovačkim embargom. I to preko prijateljske ruske firme, jer jadni lutak Mesić muca samo Ruski i na taj način štedi narodu novac za prevoditelja.

Nije li to veleizdaja hrvatskih nacionalnih interesa i teška međunarodna sramota?

Pijesak i kvarcni pijesak uvozi se u Hrvatsku čudnim kanalima u stotinama milijuna kuna godišnje. Sjeća li se itko isforsiranog zakona 2010 god u vrijeme Jace Kosor kojim se zabranjuje eksploatacija nepreglednih zaliha pijeska i kvarcnog pijeska iz bogomdanih domačih, hrvatskih  resursa, iz hrvatskih rijeka, pod izlikom neke puste ekologije?

Sjećali se itko koliko malih gospodarstava je propalo zbog tog udbaškog stupidnog zakona? A da je udbaški projekt vidi se po tome tko projekt vodi, tko uvozi i tko uzima proviziju!?

Odakle S.Koreji ta sirovina ako ne iz njihovih rijeka?

Stevan Mesić Burduš nam je sve objasnio oko INE! A je li doista baš sve rekao? Sjeća li se itko kada je INA prvi put opljačkana 1982. godine od Mesićevih miljenika Broza i Špiljka? Sjeća li se Mesić tko je zbog toga zapovijedio jedno od najmorbidnijih ubojstava monstruozne udbe, ubojstva Stjepana Đurekovića koji je razotkrio tu istu pljačku? Sjeća li se tko druge pljačke INE 2003 godine u režiji istih režisera? Mesić je senilni starac, demencija čini svoje i ne sjeća se!

Ali sjeća se da su predsjednik uprave INE Dragićević, Mesićev prijatelj i još jedna spodoba tri puta posjetili Mesića u njegovom predsjedničkom uredu i obavijestili ga o tijeku neprijateljskog preuzimanja INE. I šta Mesić radi? Zove Sanadera i moli ga da primi Dragičevića, a Sanader  ne će! Šta onda Mesić radi? Ništa, širi ruke, zna da se INA navodno pljačka i ne poduzima ama baš ništa! Svaljuje krivicu na Karamarka koji je valjda kao ravnatelj SOA-e  bez ikakvih zakonskih ovlasti trebao pohapsiti sve aktere. Pa šta ih nije pohapsio Mesić jednim pozivom Mladenu Bajiću? Da je, ne bi vjerojatno podijelio proviziju s pljačkašima? Nije li možda 5 milijuna eura Roberta Ježića završilo kao i australski čekovi?

Onaj koji je razotkrio prvu pljačku INE je pokojni, zbog njega Mesić i ekipa donose zakon „Lex Perković“, zbog njega Milanović srozava ugled Hrvatske u Svijetu, a danas  Mesić zbog INE i afere „konzultantica“ prijeti Karamarku i šalje poruku da je Karamarko  hodajući mrtvac!

Moram priznati, državnička, javna, hrabra, znakovita, klasična mafijaška poruka! Ili odstupi ili ti ode glava! To je Burdušev pjev i poruka s ekrana HRT-a u vrijeme ručka, poslije velike Svete mise!? Desert poslije obiteljskog ručka!?

Upecani psihijatar Petrov i som Orešković promtno reagiraju i „na majke mi“ vjeruju Mesiću, Milanoviću, Pusićki, Staziću, Jovanoviću, Rankoviću, a ne vjeruju Karamarku koji „ni luk jeo ni luk miriso“. Još manje njegova supruga Ana!

Zidovi i krovovi oko Oreškovićevog stana imaju istančana  štakorska čula! Oči i uši! Tako su ta osjetila detektirala i svjedočila o neobičnim svjetonazorskim seansama u privatnoj rezidenciji svjetskog farmaceuta. Smjenjivali su se tu redom različiti tipovi, od genderista do fanatičnih smokažnjavajućih pripadnika „Opus deia“, koji seansama bičevanja dokazuju kako je Karamarko državni neprijatelj broj 1. Klasičan „novi svjetski poredak“ po Kanadskom modelu, klasična rodna jednakost između različito posloženih spolno-genetski jedinki.

 Najzanimljiviji, tajni posjetitelj obitelji farmaceuta  u više navrata, svakako je Milanovićev izaslanik, donositelj novih spinova, čovjek iz samog špijunskog vrha države , koji je zadužen izbičevanim  domačinima  podastrijeti repertoar novih i novih Karamarkovih zala. Trovač štakora, Ivić Pašalić, nije dovoljno dobro deratizirao Oreškovićevo susjedstvo i eto ti štakorskog medijskog problema!?

Sjeća li se tko dr.-a, „petog ortaka“, bliskog suradnika predsjednika Tuđmana? Sjeća li se tko najomraženijeg političara u Hrvatskoj tog doba, političara koji je trebao naslijediti predsjednika Tuđmana na čelu HDZ-a?. Sjeća li se itko iste matrice po kojoj su razapinjali Pašalića, isto onako kako sada razapinju Karamarka? Nakon krađe listića  na stranačkoj konvenciji HDZ-a 2002 godine, kada je instaliran Sanader, a izbačen Pašalić, dr. je otišao u zaborav mirno se baveći građevinskim poduzetništvom. Čak se i general Glavaš ispričao hrvatskoj naciji što je na vlast doveo kleptomana Sanadera, navodno iz neznanja!? Moš mislit, Glavaš nije znao tko je Sanader?

I sada odjednom mladi trovač štakora , koji je na taj častan način zarađivao u studentskim danima, u ozbiljnim godinam postaje akter ovih političkih igara, ali nitko ga više ne napada. Čak ni udba? Zašto? Ne napadaju ga zato što se ili popravio ili zato što razbija Karamarka i HDZ!

Hoće li spinovima izbičevani fratar Petrov ostati fanatično vjeran Perkovićevim i Mustačevim spasiteljima, hoće li pogledati ruke prljave  od krvavog opljačkanog udbaškog novca kojega su  mu ovi trpali za najprljaviju kampanju u povijesti Hrvatske, hoće li dozvoliti graditi političku karijeru na tom temelju i hoće li tu odluku ovjeriti kod javnog bilježnika? Hoće li dati traženu ostavku i hoće li i on sam tražiti od Dahlije Orešković opservaciju slučaja Grizly, ili misli da je to samo Karamarkova dužnost u slučaju „konzultantica“?? Hoće li njegovi kolege iz Mosta bez reakcija promatrati te morbidne spinove žutog tiska ili će kršćanski spasiti svoje dostojanstvo, a zajedno s tim spasiti i Hrvatsku od onih koje njihov šef vraća na vlast da i slijedeće četiri godine orgijaju po hrvatskim svetinjama?

Navodno, (anal)cionalno vijeće Mosta donijelo je odluku. Hoće i nadalje sa Domoljubnom koalicijom, ako Karamarko odstupi. Samo još nisu definirali s čega treba odstupiti? S jednog ili s obadva?

 Da sam na Karamarkovom mjestu ja bih to prihvatio, uz uvijet da me na mjestu podpredsjednika Vlade zamjeni uzorni, kompetentni , pošteni i vrlo popularni ministar Hasanbegović, kojega je još do nedavno branio i sam Tim Orešković! Na mjesto ministra kulture, umjesto Hasanbegovića bilo bi logično imenovati gospodina Antu Nazora, jer on se jako razumije u muzejsko i arhivsko blago bogate komunističke, hrvatske povijesti! Eto, ima li poštenije trgovine i modela za spas Oreškovića i Mosta, za izbjegavanje prijevremenih izbora?

Ne zavaravajmo se! Odlaskom Karamarka ništa se ne će promijeniti u politikantskim, ucjenjivačkim, suludim idejama pojedinaca i grupacija o Titoističkom preuzimanju Hrvatske pod svaku cijenu!

Vrijeme ističe, bliže se izbori, a „vox populi“ bit će prvi sudac!

Kazimir Mikašek-Kazo

 

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari