Connect with us

BiH

Vozač kamiona kojem su migranti ubili sina: Nekad mi dođe da se zaletim u grupu njih, ali ne daj Bože…

Objavljeno

-

Foto: AVAZ

Pet mjeseci od mučkog ubojstva u sarajevskom naselju Otes, gdje su 17. studenoga prošle godine migranti usmrtili mladića Jasmina Berovića, njegov otac Nazim pristao je govoriti za jedan medij.

U potresnoj ispovijesti za „Avaz“ ovaj otac, koji je, umjesto ženidbe, sinu spremao sahranu, kazao je da ga je vijest o smrti Jasmina dočekala u Albaniji.

– Javili su mi oko pola jedan u noći. Vozač sam špedicije, odmah sam upalio kamion i došao uz Božiju pomoć u Sarajevo. Pet je mjeseci prošlo, a evo ne mogu ni da pričam koliko nam nedostaje. Obići ću sutra njegov grob, redovito ga obilazim – kazao nam je Nazim na početku razgovora.

Ističe da je i njegova supruga u teškom stanju.

– Sve se nada sad će Jasmin odnekud stići, ali njega nema – govori kroz suze Nazim.

Uz veliku bol za mrtvim sinom, Nazima i njegovu obitelj pogađa i činjenica da za pet mjeseci nemaju nikakvih informacija o istrazi.

– Sve što znamo, čuli smo iz medija – priča Nazim.

Mlađeg sina i prijatelje koji su u napadu migranata teže ozlijeđeni policija je zvala na prepoznavanje kada je Srbija izručila jednog od trojice migranata osumnjičenih za napad. Riječ je o Marokancu, koji je trenutno u pritvoru u Sarajevu.

– Jedino su mlađeg sina zvali ponovo na prepoznavanje. Tamo ih doveli pet-šest da ih zbune, ali ne mogu pogriješiti i ne treba pogriješiti. Ne daj Bože, jer onaj tko je počinio treba odgovarati, a ne onaj koji nije – napominje Nazim, u čijim riječima nema ni trunke mržnje, samo bol.

Ogorčen je zbog činjenice da migrant koji je uhićen na Kosovu još nije izručen te da treći osumnjičeni, za kojim je raspisana tjeralica, još nije uhvaćen.

– Nećemo još ići protiv države, ali ćemo i to možda morati. Nažalost – konstatira Nazim.

Njegov sin je ubijen jer migrante nisu željeli poslužiti u kafiću zbog policijskog sata. Zbog svega, teško mu je kada vidi migrante.

– Kao vozač kamiona u prilici sam da vidim migrante koji u kolonama hodaju kroz Crnu Goru i Srbiju. Ogorčen sam, nekad mi dođe da kamionom uletim u onu grupu, ali pusti, ne daj Bože – rezignirano je konstatirao Berović.

Priča nam da za svoga Jasmina ne traži osvetu, već samo pravdu.

– Nadamo se, pravda je spora, ali nadamo se da ćemo je dočekati – zaključuje Nazim.

Krvavi napad dogodio se 17. studenoga oko 22.25 sati ispred ugostiteljskog objekta “Caffe Bar Nelly”, u ulici Barska, Otes.

– Neku večer sam bio u Velešićima i, kada sam se vraćao, kod „Energoinvesta“ sam ih vidio kako prodaju maramice na semaforu. Bilo je 21.05 sati, malo sam kasnio, a oni i dalje prodaju maramice. Rekoh, evo, za njih ne vrijede ni maska ni policijski sat, a ovdje susjedu koji jedva kraj s krajem sastavlja uhvatili bez maske pred zgradom i napisali mu 500 KM kaznu – priča Nazim.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas