Connect with us

Razno

Vraćanje usluge? Plenković s dosadašnjim županom kreće na osvajanje Zagrebačke županije

Objavljeno

on

isječak/Youtube

Dosadašnji župan Stjepan Kožić, koji je na čelu Zagrebačke županije od 2001. godine, odlučeno je da u svibnju ide po novi mandat. Župan Kožić, dobio je podršku HDZ-a Zagrebačke županije. Vjerujemo da je to vraćanje usluge jer potporu HDZ-u i listi koju je u drugoj izbornoj jedinici nosio Gordan Jandroković dala su tada dvojica neovisnih župana, Stjepan Kožić i Darko Koren.

Pored toga što je miljenik Jandrokovića Kožić je široj javnosti poznat i po tome kako je ekskluzivno doznao Telegram, organizirao ručak na kojem je, osim hrane, popijeno 13 butelja vina i 18 litara bezalkoholnog pića. Kada je račun stigao u računovodstvo županije, pročelnica Mirjana Oštrec Bosak na poleđini je navela napomenu o ručku s predstavnicima Ministarstva znanosti i obrazovanja. No, Ministarstvo je za Telegram potvrdilo kako tog dana nisu bili ni na kakvom ručku, već su se vratili u Zagreb.

No, zanimljivo je i to da ljubav Kožića i HDZ-a sad odjednom cvate kad nam je poznato njegovo otvoreno pismo ministru zaštite okoliša i energetike Tomislavu Ćoriću i direktoru Hrvatskih voda Zoranu Đurokoviću, povodom potpisivanja Ugovora o sufinanciranju projekta „REGIONALNI VODOOPSKRBNI SUSTAV ZAGREBAČKE ŽUPANIJE – ZAGREB ISTOK“.

” Poštovani ministre Ćoriću i direktore Đurokoviću,
u ovom trenutku Vi se nalazite u Ivanić-Gradu na potpisivanju Ugovora o sufinanciranju projekta „REGIONALNI VODOOPSKRBNI SUSTAV ZAGREBAČKE ŽUPANIJE – ZAGREB ISTOK“, najznačajnijoj, najvećoj i najduže očekivanoj investiciji na području Zagrebačke županije.

Poziv medijima na potpisivanje Ugovora poslan je jučer u popodnevnim satima. Gradonačelnici i načelnici 4 grada i 10 općina na čijem će se području graditi nova vodoopskrbna mreža obaviješteni su tek danas iza 11 sati.

Zagrebačku županiju koja je za tu investiciju do sada već izdvojila preko 50 milijuna kuna vlastitih sredstava, koja je prva i jedina u Republici Hrvatskoj ujedinila sva trgovačka društva koja na tom području obavljaju usluge javne vodoopskrbe i odvodnje spojila u jedno, koja je stvorila sve pretpostavke kako bi se taj projekt vrijedan preko 880 milijuna kuna mogao prijaviti na europske fondove, niste pozvali na potpisivanje.

S Vama je danas na potpisivanju i gospodin Tomislav Masten, direktor Vodoopskrbe i odvodnje Zagrebačke županije. S dubokim uvažavanjem svih potpisnika, izražavam nezadovoljstvo Vašim podcjenjivačkim stavom prema 105.000 žitelja istočnog dijela Zagrebačke županije kojima taj kapitalni projekt treba omogućiti svakodnevnu i nesmetanu opskrbu pitkom vodom.

Nažalost, dopustili ste da političke prepirke i interesi budu iznad javnog interesa.

Činjenica da su se prvo obavještavali mediji, pa netom prije početka potpisivanja gradovi i općine, a Zagrebačku županiju čije se ime nalazi u nazivu projekta u potpunosti zaobišlo, govori o tome da su u pitanju politički interesi i to HDZ-a, s obzirom da su svi supotpisnici Ugovora pripadnici te političke stranke, ” završio je Kožić.

Pored potpore kandidaturi Kožiću Županijski HDZ je na sastanku odlučio kako će dva kandidata za zamjenika biti Damir Tomljenović i Ervin Kolarec. Damir Tomljenović je od 2008. do 2017. već obnašao dužnost zamjenika, a trenutno je predsjednik GO HDZ Vrbovec. Ervin Kolarec već je tri mandata zamjenik gradonačelnika Velike Gorice koji je nedavno izašao iz Remetinca opće poznati Dražen Barišić, osumnjičenik u aferi Janaf, a koji je dao ostavku na funkciju gradonačelnika, ali zadržao neotuđivi saborski mandat koji može aktivirati nakon 18. ožujka. No, pored duljine njihovih mandata samo je fascinantna njihova naobrazba. Naime, Damir Tomljenović rano djetinjstvo proveo je u Gradecu, a po završetku osnovnog školovanja doselio je s obitelji u Vrbovec.

U Vrbovcu završava srednju ekonomsku školu i kako piše u životopisu stječe zvanje ekonomista. Izvori iz HDZ-a pričaju da je upisao neku višu školu ali u 8 godina nije je uspio završiti. Ervin Kolarec je inžinjer upravljanja kriznim uvjetima kako stoji u imovinskoj kartici. Kolarec je studirao na Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica, a u isto vrijeme bio član Upravnog vijeća tog istog učilišta na kojem je studirao. Također, uistinu nije loše znati da je odmetnuti gradonačelnik Barišić kum njegovom djetetu. Stoga, razvidno je da niti jedan od njih nije dobacio do visoke stručne spreme!

No, šlag dolazi na kraju pa će listu HDZ-a za Skupštinu Zagrebačke županije nositi odlikaš Željko Turk, a Stjepan Kožić na izbore za Skupštinu izaći sa svojom nezavisnom listom.

Gradonačelnik Zaprešića Željko Turk koji pripada klanu nedavno uhićenog predsjednika HDZ-a Zagrebačke županije i gradonačelnika Velike Gorice, Dražena Barišića ponovo je uzdanica za ovu županiju predsjednika HDZ-a, Andreja Plenkovića.

Podsjetimo, uz Željka Turka, za četiri potpredsjednička mjesta kandidature su tada istaknuli: Javor Bojan Leš, Tomislav Landeka, Tomislav Masten i Božidar Škrinjarić.

Naime, iz tima Željka Turka kandidirali su se upravo svi bliski suradnici Dražena Barišića od kojih je jedan ravnatelj Županijske uprave za ceste Zagrebačke županije, Barišićev čovjek od zadatka,Tomislav Landeka iz Velike Gorice, donedavni direktor goričkog stambenog a koji velikim dijelom radnog vremena i dalje direktor te organizacije i sve se pita, tvrde dobro upućeni, a tek jedan sat dnevno je i ravnatelj ŽUC-a ! U toj ekipi je i direktor tvrtke “Vodoopskrba i odvodnja Zagrebačke županije” a koju je osnovala Zagrebačka županija s ciljem izgradnje vodovoda u istočnom dijelu Zagrebačke županije, stranački potpredsjednik Dražena Barišića, Tomislav Masten. Masten i Javor Bojan Leš imali su poslovnu suradnju sa Krešom Petekom koji je ispred tvrtke Elektrocentar Petek od rujna 2019. u Zagrebu predsjedniku uprave Janafa navodno dao 1,96 milijuna kuna u gotovini kao nagradu za osiguranje dodjele poslova čiji je investitor Janaf.

Koristeći autoritet svoje funkcije i pozicije jedinog člana Skupštine velikogoričke Vodoopskrbe od predsjednika uprave Vodoopskrbe i naručitelja radova, velikogorički gradonačelnik zatražio je da manipulira predpostupkom i postupkom javnog nadmetanja, mijenjanjem dokumentacije sukladno zahtjevima Peteka i njegove konzultantice, tvrdi Uskok.

Također, žalosno je i to, da Mato Čičak koji je imao medijskih nevolja sa “nekretninskim biznisom” sada ponovno nakon unutarstranačkih izbora izabran za tajnika županijske organizacije HDZ-a Zagrebačke županije.

Na koji način i zbog čega Plenković misli da sa ovakvim likovima treba izaći na lokalne izbore nije nikome jasno, a posebice članovima HDZ-a, koji se pitaju s čime ga drže u šaci?

Ante Rašić/Hrvatski glasnik

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari