Connect with us

Hrvatska

Vrelo turističko ljeto na Makarskoj rivijeri, na primorju 59.000 turista

Objavljeno

-

Foto: internet

Velika ljetna smjena turista na Makarskom primorju obavlja se uz gužve na cestama i duža čekanja u trajektnim pristaništima, a vrelo turističko ljeto na Makarskoj rivijeri uživa 59.000 turista.

Na području od Brela do općine Gradac, prema informacijama iz turističkih ureda, odmor provodi 59.000 tisuća registriranih domaćih i stranih gostiju što je oko 80-ak posto u odnosu na isto vrijeme rekordne 2019.

Po broju turista vodi Makarska sa 16.500 gostiju, u Baškoj Vodi gdje se također traži “krevet više” odmara se 11.800 turista, u Tučepima ih je više od 8000, u Podgori 5600, dok ostali borave u Živogošču i mjestima Općine Gradac.

Hoteli posluju s vrlo rijetkim slobodnim sobama samo za noć ili dvije, pa se za nastavak ljetovanja preporučuje prethodna rezervacija smještaja.

Kuće za odmor kao i apartmani kod privatnih kućevlasnika na cijelom Makarskom primorju također su vrlo dobro popunjeni, pa je nerijetko potrebna i prethodna rezervacija i u privatnom smještaju.

U turističkim uredima kažu kako je srpanjski dio ljeta i početak kolovoza ugodno iznenadio i hotelijere i turističke radnike, a direktorica Turističkog ureda u Brelima Valentina Vitković dodala je kako nije očekivala tako dobru špicu turističke sezone.

Prvi vikend kolovoza danas je sa znatno povećanim prometom na cestama Makarskog primorja i u trajektnim pristaništima.

Na državnoj cesti D8 vozi se u dugim isprekidanim kolonama s povremenim kratkim zastojima, a gužve se stvaraju se na prilazima turističkim mjestima. Promet je znatno povećan na državnoj cesti 535 od Baškog Polja do tunela Sveti Ilija u Bastu, dok na ulazu na autocestu kod Zagvozda čeka se u koloni vozila dužoj od 1,5 kilometara.

Trajekt Pelješčanka na liniji Makarska – Sumartin danas je za sve plovidbe popunjen, a tek je nekoliko slobodnih mjesta za vozila ostalo za sutrašnju večernju plovidbu, dok iz Sumartina prema Makarskoj za sve današnje i sutrašnje plovidbe trajekt je također popunjen.

Na liniji Drvenik – Sučuraj neprestano plove dva trajekta, čekanje na ukrcaj u Drveniku je oko dva sata, a toliko dugo čeka se i u luci Sučuraj za povratak s otoka Hvara prema kopnu.

Autobusi pri dolasku u Makarsku iz pravca Splita kasne do 40-ak minuta, a kašnjenja u dolasku su i na drugim linijama.

Inače, prema informacijama hotelijera i njihovom stanju bookinga kao i informacijama iz turističkih ureda o najavama dolaska gostiju u privatni smještaj, očekuje se dobra popunjenost smještajnih kapaciteta i u nastavku kolovoza. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas