Connect with us

Kronika

Vrgorac – Policija zaustavila kombi prepun migranata

Objavljeno

on

Arhiva

Vrgoračka policija je u utorak ujutro u mjestu Grljušići nedaleko Vrgorca, zatekla u kombiju stranih registracija 39 migranata, potvrdila je Hini Antonela Lolić iz splitske policije, dodavši da je vozač uhićen, te priveden na kriminalističko istraživanje.

Na božićno jutro oko 6:15 sati policajci su uočili kombi stranih registarskih oznaka na području Vrgorca, u predjelu Grljušići.

Svi su dovedeni u službene policijske prostorije radi utvrđivanja okolnosti događaja i činjenica, te će se prema njima poduzeti određene mjere, a vozač kombija je uhićen.

“Sada prvo trebamo utvrditi njihovo državljanstvo, od kuda su došli, imaju li isprave nakon čega će se sukladno Zakonu o strancima prema utvrđenim činjenicama poduzeti mjere. U policijske prostorije je doveden i vozač kombija radi provođenja kriminalističkog istraživanja”, rekla je Lolić.

Posumnjali smo da bi moglo biti riječ o ilegalnom prijevozu za novac i protuzakonitom ulaženju u Hrvatsku , dodala je.

Za kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u RH, drugoj članici EU ili potpisnici schengenskog sporazuma zapriječena je kazna od jedne do osam godina zatvora.

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari