Connect with us

Vijesti

Vrgorske nindže osvajaju srca Vrgorčana

Objavljeno

-

Anonimna grupacija „Vrgorske nindže“ koja se pojavila na društvenim stranicama početkom 12. mjeseca, stječe sve više i više simpatija. U svom uvodnom postu objavili su idući tekst: 
 
„Pozdrav svim Vrgorčanima, Vrgorkama, mladima i starima, svima koji žive sa Vrgorcem u srcu i žele ga podignuti iz pepela. Mi smo Vrgorske Nindže, pod okriljem noći se borimo za ljepši izlazak sunca nad našim gradom… Bez politike, bez imenovanja, bez želje da se pojedinci uzdižu na račun drugih.. Svi kao jedan, djelujemo pod zajedničkim aliasom, sa samo jednim zajedničkim ciljem: Bolji Vrgorac!
Prihvaćanjem našeg prijateljstva, prihvaćaš i dijeliš našu želju i cilj…
Mi smo VI, bez vaše podrške ne postojimo… Podržite nas, uključite se po potrebi, a ostatak vremena uživajte u pozitivnim promjenama koje lagano kreću… „
Ispočetka nitko nije bio siguran koji je cilj navedene grupacije i na koji način pozivaju da se ovaj grad načini boljim mjestom. No, već prvim činom nasmijali su i oduševili svoje sugrađane. Na kuli Avala osvanuo je transparent na kojem je pisalo:  „VRGORČANI, VI STE GENIJALNI! Mate Svjetski“; odgovornost su preuzeli opet miroljubivim postom na svojoj facebook stranici:
„Kad otvorite oči ujutro, usmjerite pogled prema simbolu grada… Tamo vas čeka iskrena poruka, da vam uljepša dan…“
smajliKako iz neslužbenih izvora doznajemo, riječ je o isključivo miroljubljivoj skupini mladih ljudi koja iz dana u dan raste i ima sve veći broj pripadnika. Izvor kaže da se ta grupacija odlučila na pomaganje svom gradu isključivo van političke scene i još isključivije, bez počinjenja materijalne štete na gradskoj imovini i kulturnoj baštini. Jedan od tih načina kako doznajemo, biti će brandiranje Mate Šimunovića Svjetskog, najvećeg hrvatskog, europskog a vjerojatno i svjetskog globetrottera koji je na svoj put krenuo iz vrgorskog sela Stilja. Poslavši pozdrav sa kule Avala (napisan na bijeloj plahti a ne sprejom po zidinama), Mate se otisnuo u svijet. Na facebook stranicu Vrgorskih nindža počele su pristizati fotografije iz svih dijelova svijeta sa natpisom „VRGORČANI VI STE GENIJALNI! Mate Svjetski.“ Izvor blizak „nindžama“ veli kako se Mate jednom otisnuo iz Vrgorca u svijet, a sada će svijet dovesti u Vrgorac.
U međuvremenu, pred kućnim vratima naših najpotrebitijih sugrađana, preko noći se pojavljuju paketi hrane s porukom: „Sretan i blagoslovljen Božić žele Vam Vrgorske nindže“.
Što dakle reći o Vrgorskim nindžama doli: Bravo momci i cure, bravo mladi ljudi!

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas