Connect with us

Vrh HNS-a: Linić može zaboraviti povećanje PDV-a

Objavljeno

-

Šefica HNS-a Vesna Pusić prije nekoliko dana na sastanku u Vladi žestoko se usprotivila najavi ministra financija da će građanima koji kupuju prvu nekretninu ukinuti olakšicu

Piše: Marko Špoljar/VLM

– Nema uvođenja novih poreza, nema povećanja opće stope PDV-a i nema ukidanja porezne olakšice za kupnju prvog stana! – poručuju iz vrha HNS-a. Razočarani su politikom ali i načinom na koji ministar financija Slavko Linić najavljuje nove poteze. – Pa koji je to način!? Da on u televizijskom intervjuu (u ponedjeljak za Dnevnik NoveTV, nap. a.) najavi da će povećavati PDV, kao da u Vladi ne postoji nitko osim njega.

– Može on zaboraviti povećanje PDV-a. Nema šanse da mu to prođe jer je i sadašnjih 25 posto previše. Budite sigurni da će HNS srušiti i tu i svaku drugu najavu povećanja poreza, a pogotovo uvođenja novih. Uostalom, već smo ga spriječili u njegovoj želji da uvede porez na nekretnine – kaže naš sugovornik iz vrha HNS-a.

Kako doznajemo, potpredsjednica Vlade i šefica HNS-a Vesna Pusić prije nekoliko dana na sastanku u Vladi žestoko se usprotivila najavi ministra financija da će građanima koji kupuju prvu nekretninu ukinuti olakšicu, odnosno oslobađanje od plaćanja poreza na promet nekretnina, nego da će kao i svi ostali platiti pet posto poreza.

– Što bi time dobila država? Ništa! Pa mladi ljudi i uz ovu olakšicu teškom mukom idu u kupnju svog prvog stana, a Linić bi sad i njih opalio po džepu. E, neće. Mi se slažemo s njim oko uvođenja porezne discipline, ali sad je prevršio svaku mjeru – zaključuje naš sugovornik iz vrha HNS-a. Dodaje da predsjednica stranke Vesna Pusić neće javno napadati Linića, već da će njegove želje “potopiti” u tišini, unutar četiri zida u Banskim dvorima.

večernji.hr

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari