Connect with us

Iz Svijeta

Vrhovni sud: Još jedna republikanska senatorica protiv imenovanja suca prije izbora

Published

on

Još jedna republikanska senatorica, Lisa Murkowski, izjavila je u nedjelju da neće glasati za imenovanje suca Vrhovnog suda Sjedinjenih Država prije predsjedničkih izbora 3. studenoga.

“Tjednima govorim da neću podržati imenovanje suca u Vrhovni sud tako blizu izbora. Nažalost, pretpostavka je postala stvarnost kada je u petak umrla sutkinja Ruth Bader Ginsburg, ali moje stajalište se nije promijenilo”, izjavila je umjerena zastupnica Aljaske u priopćenju, prenosi AFP.

Predsjednik Donald Trump namjerava što prije imenovati nasljednika sutkinje i njegov izbor treba potvrditi Senat, gdje republikanci imaju tijesnu većinu s 53 od 100 zastupnika.

Osim Lise Murkowski, još jedna umjerena republikanska senatorica, Susan Collins, rekla je da se protivi imenovanju novog suca prije predsjedničkih izbora.

Trump je u subotu najavio da će idući tjedan nominirati ženu koja će na Vrhovnom sudu SAD-a naslijediti preminulu Bader Ginsburg.

“Iznijet ću nominaciju idući tjedan. To će biti žena”, rekao je Trump na predizbornom skupu u subotu u Fayettevilleu u Sjevernoj Karolini.

Ranije je naveo dvije žene kao mogući izbor za Vrhovni sud SAD-a – Amy Coney Barrett iz 7. kruga sa sjedištem u Chicagu i Barbaru Lagoa iz 11. kruga sa sjedištem u Atlanti.

Republikanski senator Mitt Romney, koji je glasao za opoziv Trumpa u veljači, također je pod pritiskom da se ponovno usprotivi Trumpu.

Želja sutkinje Ruth Bader Ginsburg bila je da se upražnjeno mjesto popuni kada se izabere novi predsjednik. (Hina)

Donald Trump će nominirati ženu kao nasljednicu Ginsburg

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari