Connect with us

Život

Vrijeđanje obitelji koja se moli za stolom pod križem – odvratno, ali se treba tolerirati?

Objavljeno

-

Facebook

“Drage Hrvatice i Hrvati, građanke i građani Republike Hrvatske. Ovo je nedopustivo u metropoli Lijepe Naše, plakat na kojem je kršćanska obitelj a iznad piše ” Odvratno ali toleriram”. Taj isti plakat financiran od vlasti Grada Zagreba i Ministarstva kulture. Naknadno s crnim flomasterom netko je išarao naš Sveti križ i dopisao LGBT”, zgroženo je rekao Alin Kavur, inače dopredsjednik Vijeća Gradske četvrti Donja Dubrava – komentirajući plakat s izložbe koji je u centru Zagreba, kojim se pod pokroviteljstvo Ministarstva kulture i medija i Grada Zagreba vrijeđaju križ i kršćani.

U sklopu ovogodišnjeg Zagreb Design Weeka predstavljena je međunarodna izložba plakata “Students for Tolerance” (Studenti za toleranciju), čiji su sponzori Ars Kopija i Natura Antunović. Na izložbi je prikazano dvadesetak plakata, a samo jedan je toliko uvredljiv – plakat koji donosi sliku obitelji za stolom s vidljivim križem na zidu uz natpis ‘Odvratno, ali ja to toleriram’, kojim se zamaskirano u ‘toleranciju’ i ‘umjetnost’ vrijeđa križ, kao najznačajniji simbol kršćanstva, i kršćane.

Križ je inače svim kulturama i povijesti bio i ostao simbol muke, a u kršćanstvu i slave i spasenja.

Postavlja se pitanje bi li gradonačelnik grada Zagreba Tomislav Tomašević (Možemo) i ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek bili pokrovitelji ove izložbe da je na nekom od plakata njihova slika s natpisom ‘Odvratno, ali ja to toleriram’, ili da je na slici homoseksualni par s natpisom ‘Odvratno, ali ja to toleriram’, ili pak polumjesec i zvijezda(simbol islama) s natpisom ‘Odvratno, ali ja to toleriram’, piše Narod.hr

Nikolina Nakić: Ne šokira vas valjda ovaj plakat u centru Zagreba?

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari