Connect with us

Politika

Vrkljan: Miroslav Škoro potpredsjednik Sabora iz kvote Domovinskog pokreta

Published

on

Predsjednik Kluba zastupnika Domovinskog pokreta Milan Vrkljan potvrdio je u utorak da će ta stranka predložiti da njezin predsjednik Miroslav Škoro bude potpredsjednik novog saziva Hrvatskog sabora.

“Domovinski pokret dobio je sedam dužnosničkih mjesta, jedno mjesto dopredsjednika Sabora, dva mjesta predsjednika odbora, dva mjesta dopredsjednika odbora, jedno mjesto predsjednika kluba, te trinaest mjesta u svim saborskim odborima iz kvote oporbe”, rekao je Vrkljan novinarima.

Ocijenio je da je na jučerašnjem sastanku oporba funkcionirala izuzetno korektno te su se bez konfliktnih situacija, “jednostavno, lako i s puno dobronamjernosti uspjeli dogovoriti sa SDP-om, Mostom, Suverenistima i Možemo!”.

Izjavu Tomislava Tomaševića da postoji mogućnost da se suzdrže od glasanja za Škoru, Vrkljan smatra “aktivističkim navadama koji su neki saborski zastupnici donijeli iz svojih kampanja”, te dodaje da su se svi klubovi opozicije jučer dogovorili da imaju zajedničke kandidate za potpredsjednike Sabora, za sve klubove i odbore.

“Temeljem toga ona stranka koja ne podrži zajednički prijedlog bit će od sviju nas isključena iz raspodjele mjesta u saborskim odborima, no vjerujem da će oni naći snage u sebi i demokrastim uzusima i podržati svakoga tko je legitimno predložen u Hrvatskom saboru”, istaknuo je.

Vrkljan je rekao i da će Mario Radić zbog profesionalnih obaveza ostati politički tajnik u stranci, ali neće participirati u radu Sabora, a ne smatra problematičnim niti što u Hrvatski sabor umjesto Ruže Tomašić, ide Marko Milanović Litre koji je dobio 19 preferencijalnih glasova.

“Ne znači da netko tko ima 19 glasova nije kvalitetan čovjek, mediji bi trebali biti puno korektniji, bitno je što radi, a odluka je njegove stranke na koji će joj način pomoći”, rekao je.

Za incident u jučerašnjoj HTV-ovoj emisiji “Otvoreno” rekao je da nije prvi u kojemu je sudjelovao Krešimir Macan , ocijenivši ga neprimjerenim i neprihvatljivim.

“Nadam se da će reagirati sve udruge koji zastupaju prava žena, a da će se Macan, u najmanju ruku ispričati”, rekao je, dodavši da je slično bilo i u Rijeci te da se takvi incidenti događaju “kada lijeva opcija doživi da ima ravnopravnog sugovornika”.

Incident je komentirala i Karolina Vidović Krišto, ustvrdivši da se ne bi smjelo dopustiti da bilo kakve periferne situacije bace sjenu na ono što je bila ključna tema u emisiji, a to je da Vlada krši Ustav, da je protuustvano izabrana i da će se protuustavno sastaviti.

Vidović- Krišto i komunikacijski stručnjak Macan sinoć su se verbalno sukobili u emisiji Otvoreno. Nakon što je Macan rekao Krišto da ju više ne može slušati, ona je njemu uzvratila da može otići. Macan je potom napustio studio uz riječi kako ne želi sjediti s “ovom spodobom”.

(Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari