Connect with us

Reagiranja

Vrkljan pisao HRT-u: Uručite izvanredni otkaz Aleksandru Stankoviću

Objavljeno

on

Saborski zastupnik Milan Vrkljan poslao je dopis glavnom ravnatelju HRT-a Kazimiru Bačiću, ravnatelju programa Renatu Kuniću, glavnom uredniku programa Bruni Kovačeviću i predsjedniku programskog vijeća HRT-a Zdravku Kedži, a zbog ”sukoba” koji je Karolina Vidović Krišto imala s voditeljem Aleksandrom Stankovićem:

Poštovani g. Bačiću,
Poštovani g. Kuniću,
Poštovani g. Kovačeviću,
Poštovani g. Kedžo,

Očitovanje HRT-a u svezi slučaja primitivnog i vulgarnog istupa novinara Aleksandra Stankovića je uvredljivo za Hrvatski sabor kao i za sve hrvatske građane.

Vaše priopćenje je ignorantsko te uopće ne pokušavate sadržajno argumentirati, već paušalno manipulirate s javnošću.

Moja kolegica Vidović Krišto iznijela je činjenicu da je prihod vašeg novinara iznad 20 tisuća kuna, što je gospodin i sam potvrdio, jer neto plaća od 13.600,00kn je za poslodavca izdatak od oko 24.000,00kn. Pod poslodavcem ovdje naravno mislim na hrvatske građane koji plaćaju pretplatu.

Vidović Krišto pisala Plenkoviću i ravnatelju HRT-a: Stanković me nasilnički izvrijeđao, reagirajte

A druga činjenica da je Stanković bio maneken Nadana Vidoševića, odnosno, da je reklamirao HGK za vrijeme predsjedavanja g. Vidoševića, i tu je činjenicu Stanković sam potvrdio.

Konstatiram da je na iznošenje činjenica Stanković imao izljev bijesa i vulgarnog primitivizma. Takva je retorika u javnosti u potpunosti neprihvatljiva, a s obzirom na to da je riječ o novinaru javne televizije, prijestup je time još teži.
Naglašavam da to što je Stanković napravio pričinjava klasično vrijeđanje i diskriminaciju, što je u hrvatskom pravnom poretku opisano u kaznenom zakonodavstvu.

HRT je bio dužan odmah reagirati te uručiti izvanredni otkaz g. Stankoviću zbog nanošenja štete imidžu HRT-a, te zbog vrijeđanja zastupnice izabrane od hrvatskih građana.

Međutim, vi dajete priopćenje iz kojeg se može iščitati da je Stanković reagirao na provokaciju, i time ga pokušavate opravdati.

Vaši prethodnici, tj. tadašnji komentator Gradimir Agbaba, sa Zagrebačke televizije, u reakciji nakon atentata na Franju Tuđmana u ožujku 1990. godine u Benkovcu komentirao je taj slučaj riječima: “Tuđman je dobio što je i tražio”.
Očigledno, poštovana gospodo, ništa niste naučili iz povijesti. I Tuđman je ukazivao na nepravdu, na obespravljenost hrvatskog naroda i na opasnost koja je dolazila od povampirenog velikosrpskog nacionalizma.

Moja kolegica Vidović Krišto danas upozorava na sveopću korupciju i nepravdu koja razara temelje hrvatske države, a vi, HRT, umjesto da služite hrvatskim građanima i javnosti, vi sramotno pokušavate manipulirati javnost i braniti neobranjivo, pokušavajući zaštiti vinovnike društvene nepravde i korupcije u Hrvatskoj. Varate se ukoliko mislite da će hrvatski građani šutljivo nastaviti financirati vaš loš program a uz to još podnositi uvrede i primitivizme.

Pozivam vas da poštujete hrvatske zakone i civilizacijske norme, te zaustavite primitivizam u javnome prostoru, te najsiroviji oblik diskriminacije.

Dužni ste ispad Aleksandra Stankovića sankcionirati sukladno zakonu.

S poštovanjem,

Prof. dr. sc. Milan Vrkljan

Dr. sc. Milan Vrkljan pisao Predsjedniku Sabora – traži sankcije za Stankovića

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari