Connect with us

Iz Svijeta

Vučić: Bit će pokušaja ukidanja ingerencija vlasti RS-a

Objavljeno

on

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ocijenio je da se može očekivati “zajednički pritisak EU i SAD” na Srbiju povodom pitanja Kosova.

Vučić je nakon sjednice Predsjedništva Srpske napredne stranke rekao da je pred Srbijom „težak period“ u kojem će kako je ocijenio, biti izložena „svim mogućim pritiscima, kampanjama i neistinama“. „Važno je da razumemo težinu pozicije u kojom smo posebno sad posle promene u američkoj administraciji. Za očekivati je koncentrirani pritisak EU i SAD na Srbiju da ispunimo zahteve oko kako Washington neskriveno kaže, priznanja Kosova dok će EU koristiti nešto drugačiji rečnik, ali će ići ka istom cilju“, kazao je Vučić, javlja N1.

Ocijenio je da će biti i pokušaja ukidanja ingerencija vlasti bh. entiteta Republika Srpska. „Kada tome dodate i cijelo regionalni kontekst u kojem nije jednostavno da očuvate poziciju Srbije koja ekonomski najbrže raste… Svi drugi će gledati kako da Srbiju proglase za hegemona“, ocijenio je Vučić.

Vučić je kazao i da je na Predsjedništvu stranke bilo riječi o najavljenoj posjeti Miroslava Lajčaka Srbiji. „Donosili smo zaključke o tome što Srbija može, što želi, a što nam ne pada na pamet ni pod koju cijenu“, rekao je Vučić.

Vučić: Želim da pronađemo svakog nestalog Hrvata i ne želim ni na koji način sakriti ni jednog zločinca

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari