Connect with us

Balkan

Vučić: ‘Da podsjetim što je bilo 1995., nisu Srbi ubijali Hrvate, već Hrvati Srbe’

Objavljeno

-

Ilustracija/arhiva

Nisam nikada nikoga ubio i na to sam ponosan – poručio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić odgovarajući na pitanje boji li se optužnice zbog njegovog govora u Glini kao eventualnog odgovora Hrvatske na optužnice protiv četiri hrvatska generala u Srbiji, prenosi N1.

– To o čemu oni govore, tu nema ništa sporno. Oni su poubijali Srbe koji su tamo živjeli, a ne Srbi njih – naglasio je Vučić.

– Da podsjetim, izgleda da ste se zaboravili što je bilo 1995. Nisu Srbi ubijali Hrvate, već Hrvati Srbe. Nisu Srbi protjerali Hrvate iz Gline, nego obrnuto. Tako da izgleda da moji poticaji nisu bili uspješni, nisu vrijedili, ali to vam je tako kada nemate politiku i kada mislite da ratne zločine možete činiti i ubijati ljude – nadodao je predsjednik Srbije.

Dodao je da su Hrvati ubijali srpsku djecu pa izrazio žaljenje što N1 to ne vidi i što im, kako je rekao, “srpska djeca nisu važna”.

– Za mene su mnogo važnija od mene i moje političke sudbine. Sretan sam što srpski državni organi rade na zaštiti žrtava, istine i tome da teški zločini, ubojstva, progoni ne prođu nekažnjeno – naglasio je Vučić.

Podsjetimo, srpsko Tužiteljstvo za ratne zločine podiglo je optužnicu protiv četiri visoka časnika Hrvatske vojske zbog navodnih ratnih zločina. Optužuju ih da su u akciji “Oluja” 7. i 8. kolovoza 1995. godine naredili avionsko raketiranje kolone izbjeglica na Petrovačkoj cesti kod Bosanskog Petrovca i u mjestu Svodna kod Novog Grada. Ovaj potez izazvao je niz reakcija u Hrvatskoj. Između ostalog, jedan od pilota koji je obuhvaćen optužnicom, Daniel Borović, sve optužbe odbacuje i tvrdi da Srbija nastavlja s neopravdanim pritiscima i pokušajima da ih se vuče po blatu. Saborska oporba zatražila je pak da se Srbiji blokiraju pregovori s Europskom unijom.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari