Connect with us

Iz Svijeta

Vučić: Gotovo svakog mjeseca netko napadne Srbe ili njihovu imovinu u Hrvatskoj

Objavljeno

-

Predsjednik Aleksandar Vučić optužio je u subotu medije u regiji da prešućuju ekonomske uspjehe Srbije kojom se ponosi jer u njoj nema napada na pripadnike drugih nacija, dok gotovo svakog mjeseca netko napadne Srbe ili njihovu imovinu u Hrvatskoj.

“Sjećate li se da je prošao jedan mjesec da nije napadnuta srpska imovina ili srpska djeca i mladići, u Vukovaru ili drugom mjestu u Hrvatskoj. Kada ste zapamtili da je neko pretučen u Srbiji?”, rekao je Vučić za TV Pink o napadima na Srbe i njihovu te imovinu Srpske pravoslavne crkve u regiji.

U povodu nedavnog napada na srpske mladiće u Vukovaru Vučić je istaknuo da je iskreno ponosan što se takve stvari u Srbiji ne događaju.

“Čak i kada se dogode, nadležni uhite počinitelje, a srpsko društvo takav incident osudi, ustvrdio je Vučić pa istaknuo “Cijelo društvo, ne samo dio političke javnosti. Sretan sam što živimo u takvom društvu”.

Vučić je podsjetio da je razgovarao s predstavnicima hrvatske manjine o konkretnim temama te će nazočiti otvaranju kuće Bana Jelačića u Petrovaradinu, za koju je sredstva izdvojila država.

Optužio je medije u regiji da prešućuju gospodarske uspjehe Srbije.

Srbija je bila popularna u dijelu regije Zapadnog Balkana i Hrvatske samo kada se ispričava i kada je gospodarski i vojno bila na koljenima, rekao je.

“Danas, mediji u regiji neće da pokažu stopu rasta Srbije, zato što bi to bio šok za njihove građane, posebno u Hrvatskoj, jer svaki dan slušaju priče o predsjedniku Srbije kao luđaku i ratnom huškaču”, kazao je pa retorički zapitao “Kako da kažete da je luđak bolji od nas pametnih”.

Njemačka, “koja je nebo za nas, i ne možemo se (s nama) usporediti, ali čestitke dolaze upravo odande”, ustvrdio je.

Srbija ima manje nezaposlenih, nego oko 20 zemalja Europske unije, rekao je i naveo da su po stopi BDP-a, Litva i Finska ispred Srbije.

Osim Srbije i Hrvatske, nijedna zemlja u regiji nema predviđanja rast BDP-a u drugom kvartalu, rekao je.

Srbija ima rast 0,4 posto industrijske proizvodnje, u rudarstvu, elektroprivredi no mora raditi na jačanju građevinskog sektora, rekao je. (Hina)

Vučić o Hrvatskoj: Naravno da su angažirali sve svoje snage kako bi urušili našu zemlju

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari