Connect with us

Balkan

Vučić: ‘Histerija u Hrvatskoj prisutna je oko svega što radi i gradi Srbija’

Objavljeno

-

Foto: arhiva

”Histerija u Hrvatskoj prisutna je oko svega što radi i gradi Srbija”, rekao je srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić odgovarajući na pitanje novinara u Beogradu ”kako gleda na histeriju hrvatskih medija” na izgradnju aerodroma u Trebinju. Naglasio je kako taj aerodrom gradi Srbija i da će to biti aerodrom Srbije, a ne njegov osobno, iako ga Hrvati nazivaju “Vučićev aerodrom”.

”Sve što radimo radimo za Srbiju u ovom slučaju i za Republiku Srpsku čak i za Bosnu i Hercegovinu, međutim meni je nešto drugo tamo zaparalo uši i oči, a to je da je to (Aerodrom Trebinje) dokaz naše ekspanzionističke politike”, rekao je Vučić.

Upitao je kako je moguće da Hrvati nisu optužili za ekspanzionističku politiku Francusku, koja je sa Srbijom napravila koncesijski ugovor za Aerodrom “Beograd” ili da Njemačka ima takvu politiku od Ljubljane do Sofije pošto upravljaju tim aerodromom.

Prema njegovim riječima, sve što važi za druge ne važi za Srbiju. “A sve što ne važi za njih važi za Srbiju. Zašto, zato što je Srbija danas mnogo jača nego što je bila i oni to ne mogu da podnesu”, izjavio je Vučić.

Naveo je kako su Hrvati kao ozbiljan narod i država napravili neke dogovore, a da Srbija ima određene dokaze do kojih je došla njezina služba o tome.

“Oni su napravili na nekoliko razina različite sastanke i rekli su ‘naše vitalne nacionalne regionalne interese ugrožava Srbija, odnosno njen glavni protagonista i potrebno je sve što se može uraditi da bude srušen što prije jer tako će Hrvatska da se vrati na poziciju prve regionalne sile, koju nitko nikada neće moći da ugrozi pošto je ona i u EU, u NATO, a Srbija će otići u zapećak’”, rekao je Vučić te dodao kako svakog dana u Hrvatskoj ima stotine negativnih objava o Srbiji i da je jasno šta je njihov cilj.

Inače, Vučić je najavio da će se 25. studenog u Moskvi sastati s predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom i naglasio da će taj sastanak ”odrediti ekonomsku i energetsku budućnost Srbije”.

Vučić je novinarima rekao da će prije toga ići u Glasgow gdje će se ”sastati s mnogo predsjednika država i predsjednika vlada najmoćnijih zemalja svijeta, ali da je susret u Moskvi odlučujući”.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari