Connect with us

Iz Svijeta

Vučić: Ne tražite od nas da zaboravimo

Objavljeno

on

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je sinoć, na središnjoj državnoj ceremoniji obilježavanja 16. godišnjice početka napada zračnih snaga NATO-a, da je Srbija naučila lekciju, izvukla pouke i da će se nastaviti boriti za normalan i dostojanstven život građana.

“Nećemo sukobe ni s kim, ni s NATO-om, ali ljubomorno čuvamo svoju vojnu neutralnost. Srbija nije neprijatelj s onima koji su nas ubijali, jer je to jedini mogući put. Srbija hoće u Europu ponosna i čistog obraza, ali ne da joj bilo tko ruši dobre odnose s Rusijom i s prijateljima na istoku”, kazao je Vučić.

On je istaknuo kako je Srbija mala, ali čvrsta i ponosna zemlja, u kojoj živi narod koji je nemoguće pokoriti. “Izvukli smo lekcije i borit ćemo se za normalan i dostojanstven život kakav imaju svi civilizirani narodi u Europi”, rekao je Vučić.

Naveo je da je 24. ožujka prvi od 78 dana koji Srbija nikada neće zaboraviti. “Mi pamtimo, a svi ostali treba da zapamte – dugačko je naše srpsko pamćenje i nećemo nikada zaboraviti. Ni za jedan od tih 78 dana, ni za jednu žrtvu, ni za jednu tugu nema zaborava”, rekao je Vučić, javlja Tanjug.

Srbija je u utorak nizom skupova obilježila 16. godišnjicu početka napada zračnih snaga NATO-a na tadašnju Saveznu Republiku Jugoslaviju (SRJ).

U tim je napadima stradalo oko 2.500, ranjeno je i ozlijeđeno oko 12.500 ljudi, a nakon više od dva i pol mjeseca svakodnevnog bombardiradnja počelo je povlačenje srbijanskih vojnih i policijskih snaga s Kosova.

[ad id=”40551″]

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari