Connect with us

Nedjeljom u 14

Vučić neće nikada na more u Hrvatsku, ali hoće u Jasenovac!?

Objavljeno

-

Ili je možda u pitanju čista mazohistička patologija, jer kako u isti koš staviti „neću na Jadran, hoću u Jasenovac“. On hoće u Jasenovac umjesto u Dubrovnik, ili na Hvar, ili na Brijune kod Rade Šerbeđije, a Jasenovac ne radi već desetljećima……
Piše: Kazimir Mikašek-Kazo

Noćima već ne spavam, što zbog vampirskog punog mjeseca, što zbog duboke uznemirenosti izazvane Vučićevom izjavom „da se neće nikada okupati u Hrvatskom moru, ali hoće u Jasenovac“. Prosto za ne povjerovati, pa se trudim odgonetnuti tu Pitijsku izjavu, ne bi li našao bilo kakav smisao u tome. Što više Vučić navija protiv hrvatskog turizma to Srbi i svi drugi planetarni turisti hrle na Jadran, tako da smo već porušili sve turističke rekorde svih rekorda u povijesti.

Kada bih objavio koliko Srba trenutno boravi na našem hrvatskom moru, još bi me optužili za prebrojavanje krvnih zrnaca. A koliko ih je tek u konobarluku? Pomislih, da Vučića za dobro odrađenu propagandu potajno plaća ministrica turizma Nikolina Brnjac, no tu mi baš nešto ne štima? Šalje li nam zapravo Vučić miroljubivu poruku s nekim novim maestralima , kada kaže „da nikada neće na Jadran“ i odustaje li on javno tom izjavom od stvaranja velike Srbije i „srpsko-ruskog sveta“? Jer bez okupacije Jadrana, od Karlobaga do Dubrovnika i tog komadića crnogorskog mora, nema ni tih mokrih Vučić-Putinovih snova. Ako je tako zaslužuje Milanovićev orden?

Ili je možda u pitanju čista mazohistička patologija, jer kako u isti koš staviti „neću na Jadran, hoću u Jasenovac“. On hoće u Jasenovac umjesto u Dubrovnik, ili na Hvar, ili na Brijune kod Rade Šerbeđije, a Jasenovac ne radi već desetljećima. Nema plinskih komora u kojima bi Vučić na svojoj žrtvi dokazao ustašku zločinačku genocidnost, nema kama ni maljeva koji bi ga dotukli kako bi postao novi srpski mučenik i svetosavski svetac. Nema ni kamenovanja ni atentatora kao u Srebrenici, gdje je umalo izrežirao svoju vlastitu mučeničku smrt, kako bi dokazao da su zapravo Bošnjaci, a ne Srbi, zločinci. Nema ničega, jer ničega nikada nije ni bilo osim u mitomanskim glavama naših dragih susjeda.

Tu veliku tihu patnju za turističkom posjetom Jasenovcu, od koje Vučić izgara, a ja osobno ne mogu odgonetnuti u čemu je analitička tajna, ispunit će mu Zoran Milanović i za ručicu će ga dovesti u Jasenovački logor. Možda za prigodu tog velebnog državničkog posjeta, vrhovni zapovjednik Hrvatske vojske zapovjedi da se sagradi novi Jasenovac, ili možda samo maketa ako nema para, da se predsjednik Vučić osjeća ugodnije. Vučić je i onako navikao na Potemkinova sela!

Možda Milanović tog veličanstvenog iz komšijskih razloga dana odustane od povijesnog istraživanja Tuđmana i Žerjavića, pa prizna da je Vučić u pravu kada tu cifru uveličava dvadeset puta, ili će ipak tražiti da se poštuje brojka koja službeno, barem za sada, stoji u Jasenovcu, a s kojom Vučić nikako nije zadovoljan. Neki kažu da su i Tuđman i Žerjavić ipak pretjerali misleći da će Srbi s tom cifrom biti zadovoljni? Ili je možda Plenković u pravu kada odbija dati turističku vizu Vučiću koji silno želi Jasenovac?

Ako se ne želiš kupati u našem moru, e neš ni u Jasenovac!? Vučić je isti kao i Milanovićevi Romi, kojih je u Jasenovcu nestalo više nego ih je bilo po tadašnjem popisu! Radije će biti prljav nego se okupati u našem moru!? A možda je tajna puno dublja? Možda Vučić Milanoviću donese koju bianco Kragujevačku diplomu, jer nakon epizode „daj pet“ možda i njemu usfali, kao što je usfalilo Grbinovima? Da molim vas lijepo? Pa gdje je nestao čovjek? Milanović mislim? Vučić neće, a on ipak kvasi prepone u hrvatskom moru? Hvala Bogu, nekoliko dana mir Božji u Hrvatskoj!

Dugo već nisam bio u ovakvoj dilemi? Što činiti? Prerezati vene što Vučić neće na kupanje, ili začepiti nos od tog patetičnog smrada?

Kazimir Mikašek-Kazo

Aleksandar Vučić: Dok sam živ, neću u Hrvatsku na more

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari