Connect with us

Iz Svijeta

Vučić: Samo je rat alternativa a mi ga organski ne bi preživjeli

Objavljeno

-

Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, izjavio je da Srbija ne bi preživjela neki novi rat, zbog čega se mora zalagati za razgovor, kada je u pitanju rješavanje kosovskog pitanja.

Upitan da prokomentira izjavu specijalnog izaslanika američkog predsjednika Donalda Trampa, Richarda Grenella, o tome kako je lažna vijest da postoji plan SAD za brzo rješenje pitanja KiM, Aleksandar Vučić je izjavio da je uvijek govorio da “prije svega treba sami da razgovaramo”, prenosi B92.

“Kad god ima velikih zapadnih sila, koje se umješaju, svi će tražiti pola Srbije. Naše je da se tome odupiremo”, istaknuo je Vičić nakon obilaska radova na Klinci za infektivne i tropske bolesti.

Vučić je također i postavio pitanje novinarima “možete li da zamislite našu situaciju da ne razgovaramo, kako bi nam opstao narod na Kosovu, ima li alternative?”.

“Samo je rat alternativa, a mi ga nećemo”, rekao je on i dodao da Srbiji sukobi nisu potrebni.

“Nama su potrebna desetljeća mira jer bi jedino tako imali posvuda po Srbiji nove klinike. Mi to ne bi organski preživjeli. Posle Balkanskih ratova, Prvog i Drugog svjetskog rata, ratova devedesetih… mi to ne bi preživjeli. Potrebna nam je pametna politika”, izjavio je Vučić, prenose nezavisne novine

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas