Pratite nas

Iz Svijeta

VUČIĆ: Šljivančanin je slobodan čovjek, odslužio je kaznu, što biste vi? Da ga uhapsimo, vežemo u okove, ubijemo?

Objavljeno

na

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u četvrtak je branio postavljanje spomenika majoru JNA Milanu Tepiću, nakon kritika koje su došle iz Hrvatske.

Vučić je na pitanja novinara u Rumi rekao da su “Tepić i vojnik Stojadin Mirković dali zakletvu jugoslavenskoj vojsci, a ne hrvatskom MUP-u koji je tražio da se predaju”.

Jesu li to činjenice ili nisu, da li sam nešto lagao ili rekao istinu. Što se svi plaše, tresu od straha izgovoriti istinu? Čovjek koji je položio život za zakletvu i zastavu je problem, a nije problem pravomoćnom presudom osuđeni terorist kakav je Miro Barešić, i to ne od strane srpskog nego švedskog suda. A koliko ulica Mile Budaka imate – neću dalje – rekao je Vučić.

Novinare je zanimalo i hoće li Srbija nekom deklaracijom ili drugim aktom odgovoriti na prijedlog Zakona o braniteljima koji je u proceduri u Hrvatskom saboru:

Nećemo donositi nikakve zakone i akte zato što bismo „nekome tjerali kontru”.

Vučića su pitali i kako gleda na pojavljivanje osuđenog ratnog zločinca, jednog od odgovornih za masakr na Ovčari, Veselina Šljivančanina, prije otvaranja nove tvornice u Rumi. Vučić je rekao da je primijetio Šljivančanina.

– Slobodan je čovjek, odslužio je svoju kaznu. Što biste, da ga uhapsite, ubijete? Što biste vi sa N1 da uradimo? Je li vam se obraćao nešto, miješao u nešto, smetao, napadao… Što biste da ga vežemo u okove, ubijemo… što da radimo? – lamentirao je Vučić.

Naveo je i da ne želi ulaziti u pravnu prirodu Haškog tribunala, ali da je Šljivančanin u „takvom tribunalu” odslužio ono što su odredili.

– Zato će Gotovina biti predsjednik ako nekome zatreba, ali je problem što će netko stajati na pet kilometara od nekoga – komentirao je Vučić, “zaboravivši” spomenuti da je Gotovina pravomoćnom presudom oslobođen svih optužbi pred Haškim tribunalom.

Posjet Aleksandara Vučića Hrvatskoj odgođen do daljnjeg

Što vi mislite o ovoj temi?

Sponzori
Komentiraj

Iz Svijeta

Putin će i četvrti puta biti ruski predsjednik

Objavljeno

na

Objavio

Foto: AFP

Vladimir Putin bit će i četvrti puta ruski predsjednik, pokazale su izlazne ankete objavljene nakon zatvaranja birališta u Rusiji.

Po anketi VTslOM-a Vladimir Putin je dobio 73,9 posto glasova, a anketa agencije RIA daje mu čak 76,3 posto.

Više od 107 milijuna birača bilo je pozvano na birališta u toj najvećoj zemlji na svijetu.

Odaziv birača do 19 sati po moskovskom vremenu (17 po srednjoeuropskom) iznosio je 59,5 posto, navelo je rusko središnje izborno povjerenstvo.

Predsjednica izbornog povjerenstva Ela Panfilova izjavila je da je odaziv birača ove godine bio mnogo veći nego na prethodnim predsjedničkim izborima.

Jači protukandidati Putinu bili su komunist milijunaš Pavel Grudinin, ultranacionalist Vladimir Žirinovski te liberalna novinarka Ksenija Sobšak.

Grudinin je dobio 11,2 posto glasova, pokazala je anketa VTslOM-a, Žirinovski 6,7 posto, a Sobčak 2,5 posto.

(Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati

Iz Svijeta

ORBAN: Ako ne kažemo jasno što se događa Mađarskoj i zašto se to događa, nitko neće razumjeti

Objavljeno

na

Objavio

Ako ne kažemo jasno što se događa Mađarskoj i zašto se to događa, nitko neće razumjeti. Ako ne razumijemo, ne možemo donijeti dobru odluku za tri tjedna.  Ako ne razumijemo što se događa Mađarskoj i zašto se to događa, onda nitko neće razumjeti. A ako mi ne razumijemo, onda ne možemo donijeti važne odluke za tri tjedna.

ORBAN: Nećemo im dopustiti da sakriju istinu!

To je ono što imigracijski političari žele od nas. Nemojmo im dopustiti.

Mađarska ostaje mađarska zemlja! 8 travnja. To je sve, poručio je mađarski premijer Viktor Orban na svom fb profilu

 

Orban: Zapadna Europa je pod migrantskom invazijom

Što vi mislite o ovoj temi?

Nastavi čitati