Connect with us

Iz Svijeta

VUČIĆ: Šljivančanin je slobodan čovjek, odslužio je kaznu, što biste vi? Da ga uhapsimo, vežemo u okove, ubijemo?

Objavljeno

-

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u četvrtak je branio postavljanje spomenika majoru JNA Milanu Tepiću, nakon kritika koje su došle iz Hrvatske.

Vučić je na pitanja novinara u Rumi rekao da su “Tepić i vojnik Stojadin Mirković dali zakletvu jugoslavenskoj vojsci, a ne hrvatskom MUP-u koji je tražio da se predaju”.

Jesu li to činjenice ili nisu, da li sam nešto lagao ili rekao istinu. Što se svi plaše, tresu od straha izgovoriti istinu? Čovjek koji je položio život za zakletvu i zastavu je problem, a nije problem pravomoćnom presudom osuđeni terorist kakav je Miro Barešić, i to ne od strane srpskog nego švedskog suda. A koliko ulica Mile Budaka imate – neću dalje – rekao je Vučić.

Novinare je zanimalo i hoće li Srbija nekom deklaracijom ili drugim aktom odgovoriti na prijedlog Zakona o braniteljima koji je u proceduri u Hrvatskom saboru:

Nećemo donositi nikakve zakone i akte zato što bismo „nekome tjerali kontru”.

Vučića su pitali i kako gleda na pojavljivanje osuđenog ratnog zločinca, jednog od odgovornih za masakr na Ovčari, Veselina Šljivančanina, prije otvaranja nove tvornice u Rumi. Vučić je rekao da je primijetio Šljivančanina.

– Slobodan je čovjek, odslužio je svoju kaznu. Što biste, da ga uhapsite, ubijete? Što biste vi sa N1 da uradimo? Je li vam se obraćao nešto, miješao u nešto, smetao, napadao… Što biste da ga vežemo u okove, ubijemo… što da radimo? – lamentirao je Vučić.

Naveo je i da ne želi ulaziti u pravnu prirodu Haškog tribunala, ali da je Šljivančanin u „takvom tribunalu” odslužio ono što su odredili.

– Zato će Gotovina biti predsjednik ako nekome zatreba, ali je problem što će netko stajati na pet kilometara od nekoga – komentirao je Vučić, “zaboravivši” spomenuti da je Gotovina pravomoćnom presudom oslobođen svih optužbi pred Haškim tribunalom.

Posjet Aleksandara Vučića Hrvatskoj odgođen do daljnjeg

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari