Connect with us

BiH

Vučić stigao u Potočare, majke mu izrazile zahvalnost što je stigao na mjesto genocida

Objavljeno

on

SREBRENICA – Delegacija Srbije, predvođena premijerom Aleksandrom Vučićem stigla je u Potočare, gdje je dočekana zvižducima okupljenih građana, prenose Nezavisne novine

[ad id=”68099″]

Vučić se po dolasku upisao u knjigu žalosti.

Dočekale su ga majke i supruge ubijenih koje su poručile Vučiću da pomogne da BiH bude funkcionalna zemlja.

“Pozivam vas da to učinite u ime mladih, u ime mrtvih, u ime ovih bijelih nišana”, poručila je Vučiću srebrenička majka Hatidža Mehmedović, koja mu je potom zakačila srebrenički cvijet.

“Trebaju nam dobri odnosi i saove i sa one strane Drine”, poručile su majke Vučiću.

Uoči dolaska u Srebrenicu, Vučić je poručio da Srbija jasno i nedvosmisleno osuđuje užasni zločin u Srebrenici, da njegova ruka pomirenja ostaje pružena bez ikakve politike i da Vlada Srbije želi zajednički život sa Bošnjacima.

Nakon obraćanja zvaničnika, delegacije će u 12.00 časova položiti cvijeće i odati poštu nastradalim u sakralnom dijelu Memorijalnog centra.

Među pristiglim delegacijama je i delegacija Vlade Srpske, predvođena ministrom za izbjeglice i raseljena lica Davorom Čordaš, u kojoj je i potpredsjednik Srpske Josip Jerković.

U Srebrenicu je stigao i bivši američki predsjednik Bil Klinton, predsjednik Srpskog narodnog vijeća iz Hrvatske Milorad Pupovac, delegacije zemalja iz regiona – Slovenije, Crne Gore, Makedonije, Hrvatske.

“Moja obaveza je da se poklonim žrtvama, to je čin kojim se određujemo prema budućnosti. A ta, naša zajednička budućnost, nikako ne može da bude žrtvovana zbog bilo čije, lične, ili nacionalne sebičnosti. Toga ne smije da bude među tolikim grobovima”, poručio je Vučić danas prije plaska u Srebrenicu

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari