Connect with us

Iz Svijeta

Vučić: Zašto nitko ne pita od koga Hrvatska nabavlja oružje. Ja znam u komad što su nabavili

Objavljeno

on

Srbija nabavlja isključivo defenzivno naoružanje, neće kupovati oružje zbog kojeg bi ta zemlja mogla biti pod sankcijama, poručio je predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić, prilikom gostovanja u emisiji ‘Upitnik’ na Radio Televiziji Srbije istaknuvši da Srbija nema namjeru nikoga napadati, ali da ne želi ni da bude “Bambi za klanje”, piše Al Jazeera.

– Srbija se naoružava zato što je slobodna zemlja i želi ostati slobodna. Mala zemlja sa svih strana okružena državama koje su članice NATO-a s kojima želimo dobre odnose. Ali ne želimo biti Bambi da nas progutaju”, rekao je Vučić, a prenosi Tanjug.

Poručio je da Srbija nikada neće dopustiti da bude tako slaba kao što je to bila 90-tih godina, da, kako je rekao, “bude tako slaba da se ne možemo ni obraniti”.

Dodao je da i Hrvati danas kažu da je Srbija postala sila i “da smo najjači”.

Za sebe kaže da pametno donosi odluke o kupovini naoružanja u skladu s novcem koji Srbija ima.

Na upit hoće li će Srbija kupiti raketu S-400, Vučić kaže da je to fascinantno oružje, ali da Srbija nema namjeru nabavljati ga, jer nema novca, pored svih prometnica i svega drugog što se u Srbiji gradi.

U prilog tome da je riječ o fascinantnom oružju, modernom sustavu protuzračne obrane, Vučić je rekao da, kada neka zemlja ima takvo oružje, onda ju nitko više ne može napasti.

Ističe da je gledao testiranje tog oružja koje u tri-četiri minute može ‘skinuti’ čak 14 aviona.

– Ali pustimo sada to, ja nisam stručan. Mi smo našu avijaciju značajno ojačali, imamo pancire (ruski raketni sustav) i kupovat ćemo još oružja, koje, naravno, nije na listi za sankcije, rekao je Vučić.

Predsjednik Srbije je istovremeno ustvrdio da nitko ne pita što i od koga nabavljaju oružje Hrvatska i Albanija.

– Njima nitko ne prijeti kada oni nabavljaju helikoptere, pancire, haubice iz Amerike i Njemačke. Tko naoružava Albance, i Amerika i Turska i mnogi drugi, tko naoružava Hrvatsku, Amerika i Njemačka i drugi. Kažem samo naprijed momci, radite svoj posao, mi ćemo svoj, ne kukam, a kao što vidite, ja znam u komad sve što su nabavili, da vidite koliko sam tome posvećen kao vrhovni zapovjednik, poručio je Vučić. – poručio je Vučić, prenosi Al Jazeera.

Podijeli članak s prijateljima

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari