Connect with us

Hrvatska

Vukovar: HDSSB podupire izmjene Statuta o dvojezičnosti

Objavljeno

on

Na sutrašnjoj sjednici Gradsko vijeće Vukovara raspravljat će o izmjenama Statuta o primjeni dvojezičnosti u Vukovaru, kako bi se poštovala odluka Ustavnog suda koji im je za rješenje tog pitanja dao rok od godinu dana.
[ad id=”68099″]
Predsjednik vukovarskog SDP-a Goran Bošnjak najavio je kako će SDP predložiti amandmane na prijedlog gradonačelnika Penave ocijenivši da HDZ-ov prijedlog nije u skladu sa zakonom ni odlukom Ustavnog suda.

Bošnjak je na konferenciji za novinare u petak kazao kako amandmani koje SDP predlaže donose kompromisno rješenje za sve strane oko spornih pitanja vezanih uz dvojezičnost u Vukovaru, ali nije želio konkretnije govoriti o sadržaju tih amandmana.

HDSSB-ova vijećnica u vukovarskom Gradskom vijeću Slavica Jelinić najavila je potporu izmjenama gradskog Statuta. U HDSSB-u smatramo kako je dostavljeni prijedlog izmjena i dopuna Statuta grada Vukovara od strane gradonačelnika usklađen s obrazloženjem i sadržajem odluke Ustavnog suda, te da nije isključiv već sadrži obvezu Gradskog vijeća da svake godine analizira stanje te izvrši eventualnu dopunu individualnih i kolektivnih prava pripadnika srpske nacionalne manjine, izjavila je Slavica Jelinić.

U vukovarskom Gradskom vijeću je osam vijećnika HDZ-a, po četiri vijećnika SDP-a i SDSS-a, dva vijećnika HKS-a te po jedan vijećnik HNS-a, SNS-a i HDSSB-a. Na vlasti je koalicija HDZ-HKS koja od ukupno 21 ima 10 vijećnika koliko imaju zajedno i SDP, SDSS, HNS te SNS, tako da je prevagu u odlukama Vijeća do sada u pravilu uvijek donosio glas Slavice Jelinić.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari