Connect with us

Pregled

Vukovar: Na grobove na Memorijalnom groblju položene ruže i upaljene svijeće

Objavljeno

-

Foto: Hina

Na grobove poginulih i ubijenih hrvatskih branitelja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru u četvrtak su, uoči 31. godišnjice sloma obrane toga grada, položene ruže i upaljene svijeće.

Ruže su položili i svijeće zapalili članovi Udruge roditelja i obitelji zarobljenih i nasilno odvedenih hrvatskih branitelja “Vukovarske majke” i Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja.

“Kako godine prolaze, nas roditelja i supružnika koji nekoga traže sve je manje. Nada, međutim, umire posljednja tako da vjerujemo kako će netko od nas ipak pronaći svoje najmilije prije nego i mi umremo. A da je bol s godinama manja, nije”, kazala je predsjednica Udruge “Vukovarske majke” Manda Patko.

Dani oko 18. studenoga su iznimno teški za sve one koji su proživjeli pakao Vukovara 1991., posebice za one koji još uvijek tragaju za nekim svojim, rekla je.

Zamjenik vukovarskog gradonačelnika Filip Sušac podsjetio je kako je u agresiji na Vukovar 1991. poginulo 2717 hrvatskih branitelja i civila.

“Kada taj broj pročitate na papiru posve je drugačiji osjećaj od onoga kada dođete ovdje, na grobove i tek tada shvatite sav užas koji su Vukovar i Vukovarci prolazili te 1991. godine”, kaže Sušac.

Izrazio je nadu kako će barem još netko od preživjelih pronaći svoje najmilije kako bi njihove posmrtne ostatke dostojno pokapali i zapalili svijeću na grobu.

Na popisu zatočenih i nestalih još su imena 383 osobe nestale i nasilno odvedene iz Vukovara i prigradskih naselja te imena onih koji su se pokušali probiti iz neprijateljskog obruča, kad im se gubi trag na području Petrovaca, Marinaca i drugih naselja na vukovarskom području.

Kolonom sjećanja u Vukovaru u petak će se obilježiti 31. godišnjica sloma obrane toga grada i njegove žrtve u Domovinskom ratu. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas