Connect with us

Hrvatska

Vukovar: Obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti

Objavljeno

-

Foto: Hina

U povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata vijence su u subotu položila i svijeće zapalila izaslanstva Vukovarsko- srijemske županije, Vukovara te braniteljskih i stradalničkih udruga.

U ime Vukovarsko-srijemske županije vijenac je položio i svijeću upalio zamjenik župana Franjo Orešković, a u ime Grada Vukovara zamjenik gradonačelnika Filip Sušac.

“Svim poginulim, ubijenim, nestalim, umrlim i preživjelim braniteljima vječno se klanjamo i zahvaljujemo što danas imamo našu Hrvatsku. Djeca su ogledalo roditelja i naša je dužnost mladima prenositi istinu. Ne smijemo zaboraviti žrtve, ne smijemo zaboraviti povijest, ali moramo ići dalje zbog naše djece”, poručio je Orešković.

Zamjenik vukovarskog gradonačelnika Filip Sušac također je zahvalio braniteljima za slobodu Hrvatske.

“Ovo je dan kada se moramo zapitati jesmo li mi, novi naraštaji, napravili sve, je li naša Hrvatska onakva kakva je sanjana devedesetih ili smo pogriješili. Ako smo pogriješili to moramo što prije spoznati i krenuti naprijed, moramo se voditi mišlju da iduće godine na ovaj datum vidimo napredak koji smo napravili za Lijepu našu”, kazao je Sušac.

Predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Vukovarsko – srijemske županije Milan Draženović poručio je da se istina o Domovinskom ratu nikada ne smije zaboraviti.

“Hrvatski vojnik je imao srce, želju i volju osloboditi Hrvatsku i to je učinio. Mladima poručujem da čitaju i uče o našoj povijesti i tim danima jer iz toga moraju izvući pouku”, kazao je Draženović.

Sveta misa služena je u Župnoj crkvi sv. Filipa i Jakova dok će se u večernjim satima održati koncert Najboljih hrvatskih tamburaša u Sportskoj dvorani “Danijel Rehak”, u vukovarskoj gradskoj četvrti Borovu naselju. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari