Connect with us

Pregled

Vukovar: Penava primio kardinala Puljića

Objavljeno

-

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava primio je u ponedjeljak vrhbosanskog nadbiskupa i metropolita, kardinala Vinka Puljića, koji je upozorio kako u BiH još uvijek nema jednakopravnosti među tamošnjim narodima pa je pomoć tamošnjim Hrvatima i dalje neophodna.

“Održali smo sastanak na temu života u Vukovaru i Hrvata u BiH. Još postoji velika potreba za osiguranjem normalnog života na ratom pogođenim područjima u Hrvatskoj, a možete zamisliti kako je onda u BiH, poglavito na područjima Vrhbosanske nadbiskupije”, izjavio je nakon sastanka Penava i obećao da će Vukovar pomoći koliko može Vrhbosanskoj nadbiskupiji.

Po riječima Puljića, budući da Crkva nema izvora prihoda, pomoć joj je jako važna jer na taj način može provesti brojne projekte.

Dotaknuvši se trenutne situacije u BiH, Puljić je ocijenio situaciju u toj državi delikatnom jer nema jednakopravnosti na poliitčkoj niti na administrativnoj razini.

“Tamo gdje smo manjina tamo smo posebno pod upitnikom, kako sačuvati jednakopravnost i opstojnost i kako osigurati prihode potrebne za život”, rekao je Puljić ocijenivši da u BiH država “nije uspostavljena pravno nego stranački, a narod nema jednaka prava”.

“Nedvojbeno je da kao ratom pogođeno područje vrlo dobro razumijemo sudbinu i potrebe osiguravanja uvjeta dostojnih normalnog života svakog čovjeka, stoga smatram kako je u pogledu pružanja pomoći potrebitima važan svaki korak koji kreće od pojedinca. Nužno je produbljivati svijest o potrebi opstanka Hrvata na prostorima Bosne i Hercegovine, posebice Vrhbosanske nadbiskupije te će Grad Vukovar u tom pogledu dati svoj doprinos.” kazao je Penava.

Nakon sastanka uslijedila je svečanost potpisivanja ugovora na kojemu je Grad Vukovar pristupio Zakladi Vrhbosanske nadbiskupije.

Zaklada Vrhbosanske nadbiskupije, sa sjedištem u Vukovaru, osnovana je u veljači prošle godine kao neprofitna organizacija usmjerena na humanitarno i socijalno djelovanje i provedbu projekata na području Hrvatske i Vrhbosanske nadbiskupije.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari