Connect with us

Hrvatska

Vukovar- U Koloni sjećanja tisuće ljudi

Objavljeno

-

Foto: Hina

Unatoč jakoj kiši koja od noćas pada, u Vukovaru se u koloni sjećanja okupilo tisuće domoljuba iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine koji su došli odati počast žrtvi toga grada u Domovinskom ratu.

Kolona sjećanja krenula je gradskim ulicama nakon što je u dvorištu Nacionalne memorijalne bolnice dr. Juraj Njavro održan prigodni komemorativni program u kojem su sudjelovali Klapa HRM-a “Sveti Juraj”, Policijska klapa “Sveti Mihovil” i glumac Darko Milas.

Dok hodočasnici prolaze ulicama grada heroja s crkve svetih Filipa i Jakova neprestano zvone zvona, a s prozora Hrvatskog radija Vukovar njegovi djelatnici puštaju ratne snimke Siniše Glavaševića iz Vukovara u jesen 1991. godine.

U koloni sjećanja su predstavnici državnog vrha; predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, predsjednik Vlade Andrej Plenković, brojni saborski zastupnici i ministri, posljednji zapovjednik obrane Vukovara Branko Borković, vukovarski gradonačelnik Ivan Penava i dr.

Nakon što dođu do Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata državna i druga izaslanstva položit će vijence i upaliti svijeće. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari