Pratite nas

Vukovarka koja ne zna što bi s dvojezičnim pločama je veći problem od skidanja ploča

Objavljeno

na

Čini se da Ivana ništa nije željela reći, a da to stane u 60 minuta.

Znamo svi onu učiteljski rečenicu: “Što je pisac time želio reći”? Iskreno, nakon izjava spisateljice Ivane Simić Bodržić baš i ne znam. Ona bi kao pisac trebala imati za reći svašta, ali u emisiji Ace Stankovića ostala je neutralna. Bezbojna. To vam je stanje od kojega se svima diže kosa na glavi jer ne vodi ničemu i dolazi k svačemu.

Zagorci bi rekli “ne bi se štel mešati”, a oni koji su danas bili pametni, ugasili su televizor na pola emisije jer sve što nema boje niti okusa, a još manje mirisa, je toliko bljutavo da nema potrebe trošiti vrijeme. Tako je danas djelovala mlada spisateljica s teškim životnim iskustvom progona iz vlastitog grada. Nažalost, prazno. Iako je iskustvo preteško.

Čini se da Ivana ništa nije željela reći, a da to stane u 60 minuta. Ona razumije branitelje, ali se “navikla” na dvojezične ploče u Vukovaru. Što bi trebalo to značiti, da bi se nove generacije navikle i na srpske zastave po trgovima i da bi to bilo kul! Dobro je da ona nema srdžbe u sebi, ali nije jasno kako nema stav. Stav za pisanje je presudan, ako ga nemaš, onda si gnjavator bez trunke ideje. Kroz pisanje ona to nije, ali danas je bila razvodnila bilo kakav stav. Ispada da prognani trebaju prihvatiti političku glupost i zakone koji negiraju žrtvu naroda. Što ona poslije ovoga može zauzeti kao stav, nije nikome jasno, sada je zauzela neutralnost koja je u sukobu često i kukavičluk.

Nije jasno što znači i činjenica da u Vukovaru ima malo incidentnih situacija po književnici, ali književnica ne vidi razdvojene kafiće, škole, razdvojene odnose do krajnosti. Ljudi se ne druže, a i one Srbe koji su po njoj sada u sramu zbog zločina ova zemlja nije vidjela, već kokarde, grafite i napade. Ivana ih viđa. Blago njoj.

Ivana je ispala puno bolji demagog nego sugovornik. Jedino što se slažem s njom jest činjenica da je premijer trebao doći prvi dan, a ne podizati tenzije u Vukovaru i doći prekasno.

Aco je naravno uživao u ovoj predstavi nekakve napredne logike, koja niti smrdi niti miriše. I u tome je napredna jer ju nitko ne može dokučiti, što se s njom željelo dobro reći. Napraviti se ne može ništa pa je svaka daljnja riječ nebitna.

dnevno.hr

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Komentar

Predrag Peđa Mišić: Već viđen scenarij kod Pupovca sad u režiji Milakovića

Objavljeno

na

Objavio

I OPET ON TUPI

Već viđen scenarij od Pupovca sad u režiji Milakovića

Nekad sam mislio da to što priča radi da bi umanjio moć svog učitelja, međutim ne, on i dalje s 472 glasa propovjeda kao Irinej o vječnoj ugroženosti Srba, vječnom problemu.

Milakoviću koliko je Srba zaposleno, pomognuto tvojom aktivnošću.

Ne pojma ti nemaš pričaš da bi se pričalo ,zaboravih bitan detalj plaća ide,petnaestak tisuća kuna mjesečno, znaju li oni što ti dadose glas da imaš toliko

Znaju li oni da na gradskom vijeću ili ne progovoriš ni riječ, ponekad i dođeš i naravno šutiš

Tko su ti srbi o kojima pričaš i prozivaš premijera, možda jesu ugroženi, možda su im uskraćena prava ali oni Srđane žive u Srbiji.

Kakav paradoks prozivas Hrvatskog premijera da rješava prava Srba u Srbiji.

Još ovaj mandat i njima će biti jasno da si ih prevario

A što ćes onda Srđane

DUNJIN DIDA

Srđan Milaković

facebook komentari

Nastavi čitati

Hrvatska

Raffanelli: HRM-u trebaju izvanobalni ophodni brodovi većih sposobnosti od obalnih

Objavljeno

na

Objavio

Novi zapovjednik Hrvatske ratne mornarice (HRM) komodor Ivo Raffanelli izjavio je novinarima u ponedjeljak, nakon što je preuzeo tu dužnost, da su Hrvatskoj potrebni izvanobalni opohodni brodovi većih sposobnosti od pet obalnih ophodnih brodova čiji se prototip gradi.

“Nadam se da će uskoro biti završena gradnja obalnoga ophodnog broda, a nakon toga će se krenuti u gradnju serije od četiri takva broda. Međutim, nama trebaju kvalitetniji brodovi puno većih sposobnosti i puno veće autonomije kako bi mogli odgovoriti zadaćama poglavito u gospodarskom pojasu, a to su izvanobalni ophodni brodovi”, rekao je komodor Raffanelli.

Najavio je izradu taktičke studije koja će pokazati kako taj brod treba izgledati, a na temelju taktičke studije izradit će se studija izvodivosti.

“Na temelju svih tih pokazatelja iz studija vidjet ćemo kakav će to brod biti i kako će mu biti dimenzionirana dužina i širina i kako će biti naoružan”, objasnio je Raffanelli govoreći o potrebi da HRM posjeduje izvanobalne ophodne brodove.

Smatra da će u vezi s takvim brodovima “biti i NATO zahtjeva”.

“Sigurno da se s takvim brodom možemo pojaviti u Sredozemlju, možda i izvan njega”, rekao je novi zapovjednik HRM-a Raffanelli, dodajući da će taj brod moći sudjelovati i u operacijama NATO-saveza i EU-a.
Pritom je rekao kako se sada pojavljuju nove, a ne tradicionalne ugroze.

“Mi ćemo u Oružanim snagama RH i Hrvatskoj ratnoj mornarici kao dijelu Oružanih snaga skupa sa svim tijelima državne uprave znati odgovoriti tim izazovima”, dodao je komodor Raffanelli.

Komodor Ivo Raffanelli rodio se 1. ožujka 1965. u Makarskoj. Završio je Mornaričku vojnu akademiju 1987. u Splitu te stekao zvanje diplomiranog inženjera pomorskog prometa. Ratnu školu Fuhrungsakademie der Bundeswehr LGAI-04 (LehrgangGeneralstabs/Admiralstabsdienst mit internationaler beteiligung) završio je 2005. godine u Hamburgu.

U obranu suvereniteta Republike Hrvatske dragovoljno se uključio 1991. kao pripadnik Zbora narodne garde. U Oružanim snagama RH tijekom Domovinskog rata i nakon njega obnašao je mnoge dužnosti: od zapovjednika satnije ZNG-a i dozapovjednika bojne 156. brigade HV-a, zapovjednika desantnog broda minopolagača DBM-81 “Cetina”, obnašatelja dzžnosti zapovjednika Divizijuna desantnih brodova Flote HRM-a, zapovjednika spasilačkog broda SB-73 “Faust Vrančić”, zapovjednika Divizijuna za potporu Flote HRM-a, časnika za pomorstvo u Odjelu rodova i struka u Zapovjedništvu HRM-a, voditelja operativnog odsjeka Flote HRM-a, načelnika Stožera Flotile HRM-a, zapovjednika Flotile HRM-a te zapovjednika Obalne straže RH.

U čin poručnika korvete promaknut je 1992. godine, a godinu poslije dobio je čin poručnika bojnog broda. U čin kapetana korvete promaknut je 1998., u kapetana fregate 2005., a u čin kapetana bojnog broda 2009. godine. U čin komodora promaknut je 2017. godine.

Ivo Raffanelli za svoj je rad višestruko nagrađivan i pohvaljivan od vrhovnog zapovjednika OS RH, ministra obrane RH, načelnika Glavnog stožera OS RH i zapovjednika HRM-a.

Odlikovan je Spomenicom Domovinskog rata, Spomenicom domovinske zahvalnosti, Redom hrvatskog trolista te Redom bana Jelačića. (Hina)

Komodor Ivo Raffaneli novi je zapovjednik HRM-a

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari