Pratite nas

Hrvatska

Vukovarski gradonačelnik pozvao Vladu da ne postavlja dvojezične ploče dok se ne donese Statut grada

Objavljeno

na

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava (HDZ) pozvao je danas Vladu da se suzdrži od postavljanja dvojezičnih ploča u Vukovaru do donošenja Statuta Grada Vukovara kojim to pitanje treba biti uređeno sukladno Odluci Ustavnog suda o pitanju dvojezičnosti.”Pozivam Vladu Republike Hrvatske da se suzdrži od najavljenog i opetovanog postavljanja dvojezičnih ploča u Vukovaru do donošenja Statuta Grada Vukovara kojim to pitanje treba biti uređeno sukladno odluci Ustavnog suda o pitanju dvojezičnosti u Vukovaru”, navodi se u priopćenju za javnost vukovarskog gradonačelnika.
cirilica_vukovar4-230914
Penava također izražava nadu da će Vlada imati “političke i ljudske mudrosti” ne narušavati ozračje posebnog pijeteta kod građana Vukovara i cijele Hrvatske, koje se svakim danom sve više osjeća kako se pribiližava 18. studeni i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine.

Pozivom Vladi da ne postavlja dvojezične ploče u Vukovaru, Penava je reagirao na ponovno postavljanje dvojezičnih ploča na zgradu u kojoj se u Vukovaru nalaze županijski, općinski i prekršajni sud, nakon što su 23. rujna, na obljetnicu obilježavanja osnutka 204. vukovarske brigade, nasilno poskidane sve dvojezične ploče u Vukovaru, a ploča na zgradi vukovarske policije oštećena.

Dvojezične ploče na zgradu u kojoj se nalaze županijski, općinski i prekršajni sud u Vukovaru vraćene su prije nekoliko dana.

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Oglasi

Komentari