Connect with us

Hrvatska

Vukovarski vodotoranj lani zabilježio 117.090 posjetitelja

Objavljeno

-

Vukovarski vodotoranj u prošloj godini posjetilo je 117.090 ljudi što je približan stalan godišnji broj posjetitelja toga memorijalnog centra otkako je otvoren u listopadu 2020. godine, rečeno je u petak tijekom obilaska Vodotornja vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave.

Od otvorenja do kraja 2023. godine Vukovarski vodotoranj posjetilo je ukupno 327.218 posjetitelja, naveo je Penava koji je obišao radove na izgradnji nove suvenirnice.

“Stara suvenirnica nije bila najbolje rješenje, a moderni objekti poput Vukovarskog vodotornja zahtijevaju ulaz kroz suvenirnicu pa kroz nadogradnju želimo uvažiti i komercijalni dio te priče, što će u konačnici biti dodatan doprinos boljem radu. Vrlo smo zadovoljni ukupnom posjećenošću vodotornja, ali i općenitim turističkim pokazateljima u našem gradu”, kazao je Penava.

Po riječima direktorice Mirele Janković, prihodi Vukovarskog vodotornja su lani bili 19 posto veći nego 2022. godine.

“Tijekom cijele godine dio smo raznih manifestacija poput jedinstvene utrke ‘Vukovarskih 198’, Vukovar film festival je prošle godine po prvi puta upriličen i u našem amfiteatru. Za ovu godinu možemo najaviti bolji i bogatiji sadržaj jer smo i ove godine partneri Vukovar film festivala, a posjetitelji mogu vidjeti izložbu ‘Proširena stvarnost Vukovarskog vodotornja'”, kaže Janković.

Vukovarski vodotoranj jedan je od simbola stradanja Vukovara u Domovinskom ratu u kojem je ta 50 metara visoka građevina pogođena s više od 600 granata.

U obnovu vodotornja te gradnju popratnih sadržaja, koju su financirali Vlada, građani, tvrtke, kao i Hrvati iz dijaspore, uloženo je 46 milijuna kuna, od kojih su 39 milijuna kuna bile donacije oko 7000 donatora iz Hrvatske i svijeta.

(Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari