Connect with us

Hrvatska

Vukovarskim umirovljenicima božićnica od 40 eura

Objavljeno

-

Vukovarskim umirovljenicima, za njih 3.191, gradske vlasti povodom blagdana Božića isplatit će božićnicu u visini od 40 eura, a pravo na isplatu imat će oni čija ukupna mirovinska primanja ne prelaze 400 eura, najavili su petak iz vukovarske gradske uprave.

Zamjenik gradonačelnika Filip Sušac kazao je na konferenciji za novinare kako je Grad Vukovar radi pomoći svojim sugrađanima odlučio povećati cenzus za ostvarivanje prava na božićnicu i iznos božićnice, nakon što su prošlih godina pravo na božićnicu imali umirovljenici čija mirovinska primanja ne prelaze 2.500 kuna, a božićnica je iznosila 200 kuna.

Božićnica će se umirovljenicima isplaćivati u poslovnicama FINA-e od 4. prosinca ove do 31. siječnja iduće godine.

Božićnica će i ove godine biti isplaćena korisnicima prava na naknadu za troškove stanovanja u iznosu od 35 eura za 250 korisnika, a osigurat će se i prigodni prehrambeni paketi, njih 80, u vrijednosti 30 eura za korisnike Pučke kuhinje, rečeno je.

Božićnica za korisnike prava na naknadu za troškove stanovanja isplatit će se u poslovnicama FINA-e od 11. do 29. prosinca, a podjela prehrambenih paketa će se odvijati u prostorijama Pučke kuhinje u Vukovaru od 18. do 22. prosinca.

Najavljena je i podjela božićnih paketića za najmlađe Vukovarce. U pripremi je 2750 božićnih paketića za sve vukovarske osnovnoškolce, djecu u dječjim vrtićima ali i djecu predškolske dobi koja ne pohađaju vrtić. Na Badnjak će biti upriličena podjela posnih jela građanima.

Gradonačelnik Ivan Penava kazao je da je za tu namjenu u gradskom proračunu osigurano nešto više od 150.000 eura, a želja gradskih vlasti je približiti duh Božića i blagdana svima koji su u potrebi te učiniti blagdane toplijim i radosnijim. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari