Connect with us

U Vukovaru i Slunji danas drugi krug za izbora za gradonačelnike

Objavljeno

-

U Vukovaru i Slunju danas se održava drugi krug izbora za gradonačelnike dok se u Sunji bira načelnik općine Sunja i njegov zamjenik.[su_spacer]

vukovar-lokalni-izbori-lokalni-izboriU drugom krugu izbora za gradonačelnika Vukovara, građani Vukovara biraju između kandidata koalicije HDZ-HSP AS-HSS-HČSP-DC-BUZ Ivana Penave (HDZ) i prijašnjeg gradonačelnika, SDP-ovca Željka Sabe, koji na izbore izlazi kao neovisni kandidat.

Njih dvojica dobila su u prvom krugu najviše glasova birača od ukupno šest kandidata koliko ih je krenulo u utrku za gradonačelnika Vukovara.

Penava je dobio 6539 glasova odnosno 47,4 posto birača, dok je Željko Sabo osvojio 5021 odnosno 36,4 posto glasova birača. U popisu birača Grada Vukovara 27.148 je birača koji će glasovati na 32 biračka mjesta.

U drugom krugu izbora za gradonačelnika Slunja, građani Slunja biraju između Jure Klarića (HDZ) i Damira Vukovića (SDP). Klarić i njegov zamjenik Zdravko Pavlešić osvojili su u prvom krugu izbora 45,5 posto glasova, a za Vukovića sa zamjenikom Marinkom Radočajem glasalo je 23,7 posto birača.

U drugom krugu oko 5700 birača bira načelnika Općine Slunja i njegovog zamjenika. U drugi su krug ušli kandidati koalicije HDZ-HSP AS, Grga Dragičević sa zamjenikom Josipom Kozarićem, koji su u prvom krugu dobili 37,4 posto glasova, te kandidati koalicije SDP-HNS-UDU-HSU, Dalibor Medved sa zamjenikom Ivanom Karanovićem, koji su osvojili 30,9 posto glasova.

M.M./hrsvijet/kamenjar

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari