Connect with us

Događaji

Vukšić Radmanu: “Ni u vrijeme komunizma se nije ovako gubio posao”

Objavljeno

-

“Gospodine Radman, Vi ste postali strah i tepet, Vaši osobni animoziteti prema novinarima, Vaša taština je jača od vašeg racija”, ocijenio je nezavisni zastupnik Branko Vukšić, koji je nekoć i sam bio novinar i urednik u više medija.

“Ni u vrijeme komunizma se nije ovako gubio posao”, rekao je Vukšić govoreći o otkazima novinarkama Elizabeti Gojan, Hloverki Novak Srzić i Karolini Vidović Krišto.

“Kao u doba Centralnog komiteta”, usporedio je Vukšić. Objasnio je da se sastaje s novinarima HRT-a na savskom nasipu, navečer, po mraku da bi mu oni nešto rekli.

“Mole me da ih ne zovem na službeni, nego na privatni mobitel, jer će netko vidjeti da smo razgovarali”, kaže Vukšić.

Govoreći o standardima koje je Radman uveo na HRT-u, Vukšić je ocijenio da se Radman vratio na “vrijeme prije Karađorđeva.” Tu se zapravo referirao na Radmanovu izjavu “da želi televiziju kakva je bila u sedamdesetima”. Vukšić je tada, na početku Radmanova mandata mislio da je riječ o kvalitetnim dramskim serijama, a ne o zastrašivanju, sličnom onome u komunizmu.

Saborski Odbor za informiranje, informatizaciju i medije održava tematsku sjednicu na temu “Stanje u hrvatskim medijima s posebnim naglaskom na Hrvatsku radioteleviziju i pravo novinara na slobodu govora”. Sjednica se održava na prijedlog HDZ-ovih članova Odbora i predsjednika Odbora, nezavisnog zastupnika Mladena Novaka.

[ad id=”68099″]

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari