Connect with us

Vijesti

Vulin: Predstavnik Srba doveden je u Knin da bi ga koristili kao argument za napade

Published

on

Foto: Arhiva

Ministar obrane Srbije Aleksandar Vulin upitao je što Hrvatska točno slavi u Kninu “očišćenom od Srba”, ako “Oluja” nije bila etničko čišćenje, i dodao da “nije dovoljno naći Srbina koji sudjeluje u proslavi protjerivanja njegovog naroda”, da bi ta operacija “postala legitimna i bezgrešna”.

Komentirajući izjavu hrvatskog ministra vanjskih i europskih poslova Gordana Grlića Radmana da se predsjednik Srbije Aleksandar Vučić “miješa u unutrašnja politička pitanja Hrvatske” i da “Oluja” nije bila etničko čišćenje, Vulin je rekao da je predstavnik Srba doveden u Knin na godišnjicu “Oluje” da bi hrvatski političari mogli da ga koriste kao argument za napade na Srbiju i dokaz da su Srbi razjedinjeni.

“Nije dovoljno spustiti cvijet na jedno od mjesta ubijanja Srba, a reći da je protjerivanje 250.000 i ubijanje 2.000 Srba u ‘Oluji’ čin milosrđa, nije dovoljno pričati o kaznama za zločine, a od (hrvatskog generala Ante) Gotovine praviti heroja, nije dovoljno napasti Vučića da bi laž postala istina”, naglasio je Vulin, a prenijelo ministarstvo. (Beta)

Vučić: Oluja je bila najveće etničko čišćenje na europskom tlu nakon 2. svjetskog rata

Što vi mislite o ovoj temi?

Oglasi
Komentiraj
Advertisement

Komentari