Pratite nas

Reagiranja

Vulina je odmah trebalo proglasiti – persona non grata!

Objavljeno

na

Jeste li znali da je u Hrvatskoj bio – građanski rat, a ne agresija Srbije, Crne Gore, zločinačke JNA i domaćih izdajica? O tome nas je podučio (nedjelja, 1.listopada 2017.) nitko drugi nego srbijanski ministar obrane Aleksandar Vulin u Šibeniku!

Sramotna izjava, sramotnog ministra!

Sve dok ne povuče ovu izjavu, Hrvatska nema što tražiti u Srbiji, niti Srbija u Hrvatskoj. Naime, hrvatski branitelj Veljko Marić nevin je optužen i osuđen (2010.) u Beogradu na strašnih 12 godina zatvora, baš na tragu Vulinove izjave. U njegovoj optužnici se navodi da je u Hrvatskoj 1991. bio oružani sukob, koji se „tada odvijao između hrvatskih oružanih formacija u koje su spadale jedinice Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) Hrvatske i Zbora narodne garde (ZNG) i Narodne zaštite (NZ) s jedne strane i pripadnika Teritorijalne odbrane (TO) sa druge strane, što nije imalo karakter međunarodnog sukoba između hrvatskih oružanih formacija i jedinica JNA“.

Drugim riječima, to potvrđuje Vulinovu izjavu tj. da je u Hrvatskoj bio – „građanski rat“!

Ovo je jedna od najtežih i najsramnijih optužbi. Tako ne misli samo ovaj ministar, tako misli i cijeli srbijanski državni vrh!

Nakon te izjave (u srcu Hrvatske!) mogu se očekivati i nova uhićenja hrvatskih branitelja te se stoga odmah moraju oglasiti svi, od premijera, ministra obrane i hrvatskih branitelja do zastupnika u Hrvatskom saboru. Predsjednica Republike treba dobro razmisliti ima li uopće smisla da se do kraja godine sastane sa srbijanskim Predsjednikom, ako se zbog ovog teškog incidenta državni vrh Srbije hitro ne ispriča hrvatskim građanima.

Vulinu se nije smjelo dopustiti ni da dođe u Hrvatsku, jer se dobro znalo kako i na koji način govori o Domovinskome ratu, ali i o bl. Alojzije Stepincu. Dok je na ulicama Šibenika javno davao izjavu da je u Hrvatskoj bio građanski rat, još su ga morali čuvati i hrvatski specijalci.

Ne daj Bože da mu se nešto dogodi dok on iznosi sramne i lažne činjenice, zbog kojih bi u svakoj demokratskoj državi odmah bio proglašen – persona non grata!
Dokle će Hrvatska trpjeti takve tipove?

Mladen Pavković

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

BiH

POTPIŠITE peticiju protiv progona Hrvata u BiH!

Objavljeno

na

Objavio

PETICIJA HRVATA U BIH PROTIV PROGONA I DISKRIMINACIJE

kojom zahtijevamo:

Pravedno suđenje za kaznena djela ratnoga zločina svim optuženima po istom zakonu (i istim pravnim kvalifikacijama), tj. zakonu koji je vrijedio u trenutku počinjenja djela

  1.     .

Reviziju sudskih presuda hrvatskim braniteljima s političkim kvalifikacijama (u skladu s točkom 1)

  1.     .

Procesuiranje svih ratnih zločina počinjenih nad Hrvatima u BiH.

Donošenje izbornoga zakona koji će jamčiti izbor legitimnih predstavnika naroda (i formiranje vlasti iz naroda za narod).

Napomena: Na području Bosne i Hercegovine je organizirano potpisivanje peticije na papiru, stoga molimo sve koji su u mogućnosti da peticiju potpišu kod naših povjerenika na terenu, a svi ostali, diljem svijeta, koji niste u mogućnosti svoj potpis staviti na papir učinite to potpisom na ovoj on-line peticiji. Hvala na potpori.

 

facebook komentari

Nastavi čitati

Reagiranja

Četvrta gardijska brigada o Pilselu: ‘Nitko od naših pripadnika ga ne poznaje s ratišta jer nije sudjelovao u borbenim akcijama’

Objavljeno

na

Objavio

Branitelji iz Četvrte gardijske brigade priopćili su svoj stav o gostovanju novinara i kolumnista Drage Pilsela u HRT-ovoj emisiji Otvoreno.

Prenosimo ga u cijelosti:

“Radi potpunog i pravilnog informiranja javnosti uzimamo si slobodu pojasniti neke pojedinosti o sudjelovanju Drage Pilsela u 4. gardijskoj brigadi. Naime, gospodin Pilsel je u emisiji Otvoreno emitiranoj 11. prosinca 2017. godine iznio podatak da su on i poginuli brat bili pripadnici 4. gardijske brigade, što je nesporno.

Doista poginuli brat Andres Pilsel bio je veliki ratnik u 4. gardijskoj brigadi te je časno prošao sve terene do trenutka nestanka u borbenoj akciji, dok je Drago Pilsel evidentiran u 4. gardijskoj brigadi u period od 11.11.1992. do 28.02.1992. kao prevoditelj za španjolski jezik u Splitu. Dotičnog nitko od pripadnika 4. gardijske brigade ne poznaje s ratišta jer isti nikada s postrojbom nije bio na terenu niti je sudjelovao u borbenim akcijama.

Kao Udruga veterana 4. gardijske brigade neshvatljivo nam je da pojedinci imaju za pravo poistovjetiti se s istinskim ratnicima koji su zaista sudjelovali u obrani Republike Hrvatske.”

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari