Connect with us

Iz Svijeta

Vulinu i vojnom izaslanstvu zabranjen ulaz u Crnu Goru

Objavljeno

-

Foto: Arhiva

Crnogorske vlasti nisu dozvolile srpskom vojnom izaslanstvu, na čijem je čelu ministar obrane Srbije Aleksandar Vulin, da u Crnu Goru uđu u srpskim uniformama.

Kako navodi Sputnjik, to se dogodilo uoči puta u Rovca kod Kolašina, gdje bi ministar obrane Srbije danas trebalo da položi vijenac kod spomenika Pavlu Bulatoviću.

Takođe, predviđeno je da Vulin nazoči i liturgiji u manastiru Kostrikovača.

Beogradski mediji javljaju da su crnogorske vlasti u ponedjeljak poslije podne najprije izdale dozvolu delegaciji Ministarstva odbrane, koja je podrazumijevala da oni u Kolašin mogu da dođu u uniformama, prenose nezavisne novine

Međutim, tijekom večeri su pozvali srpskog veleposlanika u Podgorici Vladimira Božovića na hitan sastanak, priopćivši mu da dozvola za uniforme – više ne vrijedi.

Vulin je za Tanjug rekao da nisu točne špekulacije da je izaslanstvo Vojske Srbije zaustavljena na graničnom prelazu sa Crnom Gorom, ali je potvrdio da crnogorske vlasti nisu dozvolile srpskom vojnom izaslanstvu, na cijem je čelu, da u Crnu Goru uđu u srpskim uniformama.

Vulin je prisustvovao svetoj liturgiji u manastiru Kostrikovača u Rovcima kod Kolašina, povodom 20 godina od atentata na saveznog ministra obrane “SR Jugoslavije” Pavla Bulatovića.

Foto: NN/ MO Srbije

Mitropolit Mihailo: Srbija i SPC nikada se nisu pomirili s tim da je Crna Gora postala nezavisna država

 

Krstičević poručio Vučiću i Vulinu: Moraju razumjeti da ovo više nije ’91 i da vojnici mogu ulaziti u Hrvatsku kad žele

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas