Connect with us

Iz Svijeta

Washington: Prekid vatre u Gazi koristio bi Hamasu

Objavljeno

-

Sjedinjene Države objavile su u ponedjeljak da bi, kada bi Izrael proglasio prekid vatre u Gazi, to koristilo Hamasu i da su u Izrael poslale nekoliko vojnih savjetnika.

Prekid vatre “dao bi Hamasu mogućnost da se odmori, da se ponovno naoruža i pripremi za daljnje izvođenje terorističkih napada na Izrael”, rekao je novinarima glasnogovornik State Departmenta, Matthew Miller.

“Možete savršeno shvatiti zašto Izrael tu situaciju ne može tolerirati, kao ni bilo koja druga zemlja koja je dožvjela tako okrutan teroristički napad i suočena je i dalje s terorističkom prijetnjom na svojoj granici”, rekao je.

Šef europske diplomacije Josep Borrell rekao je u ponedjeljak da bi 27 država članica EU-a mogli podržati poziv na “humanitarnu stanku” kako bi se omogućilo dostavu humanitarne pomoći u Pojas Gaze, koji je pod izraelskom opsadom.

Glasnogovornik State Departmenta rekao je da SAD radi na tome da se osigura dostavu humanitarne pomoći Gazi i da posebni američki izaslanik David Satterfield na tome “intenzivno” radi.

Bijela kuća je u ponedjeljak objavila da je SAD poslao “nekoliko” vojnih savjetnika u Izrael.

Oni imaju iskustva u “operacijama koje Izrael sada provodi i koje bi mogao provoditi u budućnosti”, rekao je glasnogovornik Vijeća za nacionalnu sigurnost John Kirby. (Hina)

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas