Pratite nas

Hrvatska

WHFest objavio imena glazbenih gostiju i produžio rok za prijave

Objavljeno

na

TBF, Neno Belan i Postolar Tripper imena su ovogodišnjih glazbenih gostiju 12. po redu West Herzegowina Festa, koji će se održati u Širokom Brijegu od 31. srpnja do 2. kolovoza.

Organizatori nisu otkrili detaljnu satnicu ni program festivala, ali jamče odličnu zabavu.

”Sigurni smo da će kao i svake godine festival pružiti za svakoga ponešto i da će se naši posjetitelji dobro zabaviti”, rekao je jedan od organizatora Nikola Galić i istaknuo kako su zadovoljni ovogodišnjim odzivom autora za natjecateljski dio festivala.

Zbog brojnih upita organizatori će produžiti i rok za prijave glazbenog, filmskog i književnog natjecanja do 7. srpnja, pa svi oni koji nisu stigli poslati pjesme, filmove ili kratke priče na natječaj to imaju priliku uraditi.

Najbolje očekuju vrijedne nagrade. Tako će najbolji bend biti nagrađen snimanjem pjesme i spota, autor najboljeg filma će dobiti digitalnu kameru, a pisac najbolje priče novčanu nagradu u iznosu od 500 KM.

Osim uživanja u zvucima dobre glazbe gostiju i natjecatelja, natjecateljskim filmovima i štivu u festivalskom fanzinu, organizatori najavljuju i likovnu radionicu, ali prije svega ugodno druženje i dobru zabavu.

Više detalja o natječaju i festivali pogledajte na službenim internetskim stranicama WHFesta.

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Hrvatska

MUP-u isporučene hrvatske jurišne puške VHS-K2

Objavljeno

na

Objavio

Foto: Hina

Ministarstvu unutarnjih poslova (MUP) u četvrtak je isporučeno tisuću hrvatskih jurišnih pušaka VHS – K2 nakon što je u rujnu potpisan sporazum ministarstva i tvrtke HS produkt, doznaje se u MUP-u.

“Napominjemo kako su naši najbolji instruktori specijalne i interventne policije, Uprave za posebne poslove sigurnosti, Policijske akademije i puškari pušku prethodno testirali u različitim uvjetima i taktičkim situacijama.

Rezultati testiranja pokazali su kako ova jurišna puška, u odnosu na pušku koju policija trenutno koristi, pruža nemjerljivo veću sigurnost pri rukovanju i za policijske službenike koji rukuju oružjem, tako i za okolinu”, ističu u MUP-u. (Hina)

facebook komentari

Nastavi čitati

Hrvatska

Krstičević: “Predsjednici i premijeru nosim pozitivno mišljenje”

Objavljeno

na

Objavio

Saborski Odbor za obranu, nakon dvosatne je rasprave jednoglasno dao pozitivno mišljenje o prijedlogu stručnog povjerenstva MORH-a za kupnju višenamjenskih borbenih aviona. No, još je tajna koji će avion Hrvatska kupiti jer se o prijedlogu još moraju očitovati Vijeće za obranu i Vlada. 

“Sigurno da bi mi svi željeli ono što je najbolje, a najbolje je i najskuplje. Prema tome možete kupiti ono što si možete priuštiti, a da ne utječe na ostali razvoj Oružanih snaga i proračun RH. Vjerujem da će Vlada donijeti odluku u tom kontekstu”, izjavio je predsjednik saborskog Odbora za obranu Igor Dragovan.

“Zadnja stvar koja je također vrlo bitna su investicije – dakle partner koji će nam dati priliku, koji će investirati u Hrvatsku. Tako da ovaj projekt ne bude samo trošak nego i prilika za veću zaposlenost, tehnologiju i tehnička znanja koja su potrebna. Zato molim malo strpljenja, odgovornost je velika”, poručio je ministar obrane Damir Krstičević.

Novinari su Krstičevića izravno upitali ide li pred Predsjednicu i premijera s izraelskom ponudom, no on je izbjegao izravno odgovoriti. “Idem kod Predsjednice i premijera s pozitivnim mišljenjem, jednoglasnim, saborskog Odbora za obranu”, rekao je Krstičević nakon sjednice Odobra koja je iza zatvorenih vrata trajala više od dva sata.

Krstičević je najavio da će javnosti prezentirati sve četiri ponude nakon što Vlada donese odluku o nabavci. Nabrojao je ključne točke kod donošenja odluke – tip aviona, njegova cijena(za koju je rekao da mora biti “priuštiva”) te je naglasio da mora doći i do strateškog partnerstva. o čemu smo pisali u jučerašnjoj Kolumni

Kako kupiti najskuplje zrakoplove i još zaraditi dosta novaca!?

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori

Podržite nas

Podržite našu novu facebook stranicu jednom sviđalicom (like). Naša izvorna stranica je uslijed neviđene cenzure na facebooku blokirana.

Komentari