Connect with us

Najave

XV. simpozij ‘Stopama pobijenih’

Objavljeno

-

Ilustracija/arhiva

U samostanu Hercegovačke franjevačke provincije na Širokom Brijegu u nedjelju, 22. listopada, bit će održan XV. simpozij pod nazivom »Stopama pobijenih«. Osvjetljavanje je to jugokomunističkog ubojstva 66 hercegovačkih franjevaca te povijesnih okolnosti u kojima se sve dogodilo. Priređivač simpozija je Vicepostulatura postupka mučeništva »Fra Leo Petrović i 65 subraće«, na čelu s fra Miljenkom Stojićem.

Program će započeti sv. misom u 11.00 koju će predvoditi fra Andrija Nikić, svećenik u mirovini na Humcu. Nakon sv. mise u samostanskoj dvorani bit će održana sljedeća predavanja. Politolog prof. dr. sc. Dražen Barbarić govorit će na temu »Anatomija “genetskog antifašizma” ili o kulturi hegemonijskoga pamćenja«. »Svećenici u logorima Jasenovac i Stara Gradiška 1941. – 1945.« tema je istraživača i publiciste Igora Vukića. A o »Duhovnim zvanjima u Hercegovini do 1972. – plodu katoličkih žrtava« govorit će, pak, prof. dr. sc. fra Andrija Nikić.

Dosadašnji tijek simpozija i održane radove moguće je pronaći na stranicama portala Vicepostulature pobijeni.info (Događanja + Simpoziji). Ubrzo će tu biti stavljeni i ovi najnoviji radovi.

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari

Oglas