Connect with us

Komentar

ZA DOM SPREMNI

Objavljeno

on

Za dom, u boj, za dom u boj!
Za domovinu mrijeti kolika slast!

Poznate riječi hrvatske opere Nikola Šubić Zrinjski iz 19. stoljeća. Poklič koji se koristio kroz hrvatsku povijest u nekoliko inačica.

[ad id=”68099″]

Je li je možda upravo Nikola Zrinski prvi upotrijebio tijekom obrane Sigeta u inačici: „Za dom sad u boj“!
Nije li Josip Jelačić uzviknuo “Za dom!” a vojska odgovarala “Spremni umrijeti!”

Biti ZA DOM nije i ne smije biti „neprihvatljivo i neodgovorno“! Naprotiv biti SPREMAN braniti svoj dom i svoj narod je vrlo odgovorno i potrebno. A mislim da će se i mnogi Hrvati složiti s tim. Ne možemo se svi skrivati po podrumima, ili pobjeći u Njemačku i brojat ustaške kune, ili gubiti čekove, a slagati nekretnine kao lego kockice.

Upravo je neodgovorno i neprihvatljivo vrijeđati sve naše branitelje i vitezove koji su prolijevali znoj, suze i krv uz taj poklič. Koji su ginuli jer su bili SPREMNI braniti svoju domovinu. Kako se usudite vrijeđati i hrabre branitelje iz HOS-a? Dok su branili dom i ginuli bili su vam prihvatljivi, sad vam ne valjaju, sad ih se stidite! Pa mi se stidimo vas, kvazi-hrvatskih političara koji još uvijek štite povijesne laži i boje se reći istinu!

KAKO VAS NIJE SRAM!?

Zašto su u Hrvatskoj još uvijek petokraka i kokarda prihvatljive, a hrvatsko domoljublje nije?
Ne vidimo osude kad četnici rade što požele po Hrvatskoj – a koliko je žrtvi palo pod njihovim nožem! Ne vidimo zabranu petokrake – a koliko je hrvatske povijesti uništeno, ljudi ubijeno i protjerano – od drugog svjetskog pa sve do kraja domovinskog rata!

Ali naravno ćirilica je samo pismo, i petokraka je samo zvijezda. – E i slovo U je samo slovo abecede!
Zašto ne zabranimo i hrvatski grb, trobojnicu, hrvatski jezik – pa i Hrvatsku i Hrvate općenito!?
Kad ćete se više boriti za istinu i prestati čitati hrvatsku povijest iz srpskih knjiga!?

Naravno najveći protivnici ovog pokliča su upravo oni isti koji mrze ime HRVATSKA i koji nikad ne bi uzeli oružje i branili Hrvatsku! Zar su to osobe koje mi trebamo pitati za mišljenje!? Zar su to moralne vertikale koje bi trebale biti uzor Hrvatima?! Dok ćemo zanemariti Zrinjske, Jelačića, Blagu Zadru – svi oni su bili ZA DOM SPREMNI!

Kako ćete sebe opravdati pred budućim generacijama? Što ćete reći kad mladi koji nisu iskusili rata dosada u skoroj budućnosti budu morali stati na branik domovine?
Mislite li da oni tada neće ginuti uz poklič ZA DOM SPREMNI!?
Prestanite vrijeđati hrvatsku povijest i sve hrvatske vitezove koji su ponosno branili svoj dom i umirali da bi obranili svoj narod i svoju zemlju!

Uživajmo uz jedan prelijepi video hrvatske pjesme.
I upitajmo se – zašto Japanci mog biti ZA DOM, a Hrvati ne ?!

HRVATSKI DOMOLJUB

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement

Komentari