Connect with us

Reagiranja

ZA HRVATSKU ILI PROTIV HRVATSKE

Objavljeno

-

Kao što se i očekivalo, danas nakon sramotne pressice (bivšeg) Premijera Vlade RH, g. Tihomira Oreškovića, HDZ reagirao je jedinim mogućim i ispravnim potezom, imenovao je novog vanstranačkog mandatara za sastav nove Vlade RH, g. Zdravka Marića, vrsnog stručnjaka i poznavatelja cjelokupne situacije u RH, ali i na svjetskoj razini.

[ad id=”93788″]

Gospodin dr.sc. Zdravko Marić je rješenje svih trenutnih problema u RH i dostojan braniti i obraniti novonastalu štetnu  situaciju u koju nas je smišljeno doveo (bivši) Premijer Vlade RH, g. Orešković.

HDZ je na čelu s g. Tomislavom Karamarkom još jednom pokazao i dokazao da nitko nije iznad Domovine, ma o kojoj se osobi radilo u najvećoj i „stožernoj“ stranci u Hrvata, baš samim činom imenovanja vanstranačkog mandatara.

To je politika koja nas sve zajedno raduje, mada u samom HDZ-u postoje imena koja u svakom trenutku mogu preuzeti „kormilo“ Države. To je dodatna snaga političke mudrosti vodstva HDZ-a da  kad je najteže vuče taktičke i strateške poteze za dobrobit Domovine, ali i kao dodatni poticaj svim saborskim Zastupnicima koji se ovih dana premišljaju ili promišljaju što će napraviti, tj. hoće li staviti svoj osobni „interes“ ispred interesa Domovine!

Svako promišljanje, sumnja, neodlučnost, ….. jasna je svima i nema više suvišnih podjela osim onih koji jasno kažu:

ZA HRVATSKU! ili PROTIV HRVATSKE!

To je TO!

Nema više, nema dalje, nema nikakve filozofije i ispunjavaju se riječi šefa Partije: „ Ili MI, ili ONI“!

No, vratimo se samo malo u blisku prošlost. Suvišno je nabrajati sve pogrješke (bivšeg) Premijera, g. Oreškovića, (pri tom mu ne uskraćujući i dobre rezultate koje je postigao s Vladom RH u sastavu: DK-MOST), ali dužan sam izdvojiti one koje smatram najbitnijima, a preko kojih se više NIJE moglo prijeći i koje su bile presudne.

Hrvatska Nacija mnogo toga trpi, podnosi, oprašta, ali sad je DOSTA!

 G. Orešković je osobno napravio kardinalnu pogrješku koja će RH koštati nekih cca 4,5 milijardi kuna u budućnosti, a narod to još nije u stanju vidjeti kao ni još mnogo toga drugog. Neću se baviti g. Lozančićem, opstrukcijom Predsjednice RH, pa čak ni prodajom „Končara“, ni potrage za 10 000 ha plodne slavonske ravnice, koncesijama Kanadskim tvrtkama,  … već samo financijskom i političkom štetom koju će njegov nasljednik sa svojim suradnicima morati još dugo ispravljati da bi ju umanjili, a osobito zbog 2017. koja je pred nama.

Podsjetimo se: g. Orešković je osobno (po njegovim riječima) zaustavio izdanje Obveznice na stranom tržištu kapitala da bi „uštedio“ nekoliko desetaka milijuna HRK, a već nekoliko dana poslije poziva prvog i drugog potpredsjednika Vlade RH na OSTAVKE!

Tog trenutka, (bivši) Premijer g. Orešković SRUŠIO je kreditni rejting RH, izazvao političku krizu, „lančanu reakciju“ nestabilnosti političkih subjekata, i najvažnije, praktički srušio Vladu RH i počinio direktnu štetu od cca 4,5 milijardi HRK koju neće plati „financijaš“ g. Orešković, već hrvatski narod u budućim vremenima.

Mnogi još nisu u stanju razumjeti da je to uopće i zamislivo da jedan (bivši) Premijer ruši sve oko sebe kao najveći neprijatelj Države i još se usput ponaša kao da nije bilo ništa.
Podsjetimo se da g. Orešković nije došao u RH ni „sa ceste“, ni iz Sjeverne Koreje, već iz demokratskog svijeta, u kojem bi zbog ovog čina, u roku, ne 24 sata, već 24 minute bio smijenjen, opozvan, šikaniran, odbačen….

Na žalost, g. Orešković ponio se kao da je upravo stigao iz Sjeverne Koreje i tim metodama pokušava još i dalje nastaviti rušenje Domovine.

Gospodin Orešković pogazio je sve pozitivne vrijednosti demokratskog svijeta i krenuo putem diktature, a to više NE PROLAZI! Hrvatska je dovoljno „zrela“ da više ne nasjeda na sjevernokorejske metode diktatorskog ponašanja.
O zrelosti saborskih zastupnika sad sve ovisi, hoće li se priključiti rušenju diktatorskog nedemokratskog „vođe“ ili mu se priključiti.

 Gospodine (bivši) Premijeru: DOSTA JE!

Milivoj Lokas

Što vi mislite o ovoj temi?

Advertisement
Komentiraj
Advertisement

Komentari